Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een optimaal klimaat en toch energieneutraal

Bij Koppert Cress is de JSK toegepast, een door Certhon ontworpen verwarm- en koelsysteem. Door het jaarrond combineren van innovatieve klimaattechnieken met een semi-gesloten systeem de kas verwarmen en koelen, het veelvuldig gebruik van laagwaardige warmte en kou, maakt dat de klimaatoplossing bij Koppert Cress behoort tot de meest breed toepasbare en energie neutrale die Certhon ooit heeft gerealiseerd.

In de winter verwarmt Koppert Cress de kas met warm water dat 's zomers in ondergrondse bronnen als restwarmte is opgeslagen. De JSK, een door Certhon ontworpen verwarm- en koelsysteem, kan met water van slechts 40 graden Celsius op energiezuinige wijze de kas gelijkmatig verwarmen. De JSK staat tussen het gewas, zuigt van boven lucht aan, verwarmt deze en blaast de warme lucht gelijkmatig onder het gewas de kas in. Hierdoor ontstaat een volledig egale luchtverdeling in de afdeling. Samen met de betonvloerverwarming komt de kas van Koppert Cress hiermee op de gewenste temperatuur. De warmtepomp zorgt voor extra, hoogwaardige warmte als dat nodig is. In het gehele proces wordt geen verwarmingsketel gebruikt, wat zorgt voor lagere energiekosten.



In de zomer vindt het omgekeerde proces plaats. Met het water uit de koude bron wordt de kas gekoeld door middel van de JSK. Ook hier zorgt de warmtepomp voor eventueel benodigde extra kou. Bijkomend voordeel is dat de verschillende systemen eenvoudig en op afstand bediend kunnen worden.

Voor meer informatie:
Koppert Cress
De Poel 1
2681 MB Monster
T: +31(0)174 24 28 19
F: +31(0)174 28 32 52
www.benelux.koppertcress.com
Publicatiedatum: