Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadese aardbeienkweker breidt fors uit

Door de toenemende belangstelling van consumenten voor streekproducten zal het in Kingsville, Ontario, gelegen DelFrescoPure de aardbeienproductie met ruim 4 hectare uitbreiden.


 
Ray Mastronardi van DelFrescoPure: "We zullen in november in volle productie zijn. De lokale vraag naar kasaardbeien is sterk. Met de grote vraag naar streekproducten denken we dat onze aardbeien een lokale favoriet zullen zijn." De kasuitbreiding helpt het bedrijf het populaire vollegrondsseizoen van aardbeien in Ontario te verlengen, die ongeveer van mei tot juni loopt.


Investering in technologie
De onder het merk 'YES! Berries Your Everyday Snack!' verkochte aardbeien worden in een gecontroleerd microklimaat gekweekt waardoor het bedrijf een uniform product met een grotere oogst kan produceren. De in de kas van ruim 46.000 m2 toegepaste technologie omvat energiegordijnen en groeilampen. Ook gebruikt DelFrescoPure een gerecycleerd groeimedium en voeden ze hun planten met verrijkt water waardoor er minder milieuafval is.

Volgens Mastronardi zullen de aardbeien in drie formaten clamshell verpakkingen worden verkocht (ongeveer 340-450-900 gram), maar bekijken ze ook mogelijkheden voor snackformaten en zal de prijs zoals altijd afhankelijk zijn van vraag en aanbod.
 
Nu werkt het bedrijf vooral aan de verdere uitbreiding van de productie. "Onze grootste uitdaging is dat we snel door de voorraad heen zijn en dat de vraag hoog is," zegt Mastronardi.

Voor meer informatie:
Ray Mastronardi
Del Fresco Produce
Tel: +1-519-733-6101
delfrescoproduce.com
Publicatiedatum: