Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Tomaten vernietigd om slechte kwaliteit

De tomaten van Paolo Goldin uit Rovigo, Italie, eindigen normaal ook als puree - alleen gebeurt dat dan niet op zijn eigen akkers, maar gewoon in een verwerkingsfabriek. De verwerker heeft echter problemen met de kwaliteit van de huidige oogst en besloot de overrijpe tomaten e weigeren. Het levert hem minimaal €4000 schade op.



Concurrentie
Goldin bezit een bedrijf van 70 hectare groot. Hiervan wordt 10 hectare besteed aan de tomatenteelt. "Dit is de eerste keer dat we zoiets meemaken, maar het lijkt me geen toeval. De laatste jaren is het areaal met 30% afgenomen, maar de grondprijzen nemen nog steeds af." Het maakt het moeilijk voor hem om te investeren in zijn bedrijf. En dan is er nog de concurrentie uit China. "De import van tomatenpuree uit China neemt naar na jaar toe. Een groot deel van deze producten wordt nogmaals verwerkt en daarna geëxporteerd met een 'made in Italy' label", vertelt Goldin. 





Best redelijk
"Ik heb hier met collega's over gesproken en het lijkt alsof de gehele sector misbruik van de situatie maakt om zo van de tomaten af te komen. Ik ben echt zeer teleurgesteld en ik voel me vernederd, omdat ik de kwaliteit van de tomaten zelf best redelijk vond. Soms denk ik dat mensen niet weten hoeveel werk het telen van tomaten kost. Voor iedere hectare tomaten die afgewezen wordt, lijden wij een verlies van €4000..." 
Publicatiedatum: