6 september, 's-Gravenzande

De Ruiter neemt afscheid van Tomato Experience Centre tijdens open dag

Op woensdag 6 september neemt De Ruiter officieel afscheid van het Tomato Experience Centre in 's-Gravenzande, de demokas waar De Ruiter jarenlang open dagen organiseerde en professionals uit de tomatenbranche ontving. Maar dat is goed nieuws, want vanaf oktober neemt het bedrijf haar intrek in een gloednieuwe, hypermoderne demokas met een nieuwe naam: De Ruiter Tomato Experience.

Demokas met belichting
In ruim 30% van alle kassen in de Benelux branden inmiddels lampen en dat neemt alleen maar toe. Daarom bouwt De Ruiter een nieuw Tomato Experience Center: een gloednieuwe kas van 9000 vierkante meter, waarvan 3200 vierkante meter belicht wordt. Bij de kas wordt een ontmoetingscentrum ingericht met alle faciliteiten. In het Tomato Experience Center kunnen de klanten vanaf begin 2018 zelf de prestaties van de rassen van De Ruiter en collega-zaadhuizen bekijken. Alle resultaten van de teelt worden vastgelegd en gedeeld met de bezoekers.Afscheid met een GoPro camera
Tijdens de open dag neemt De Ruiter feestelijk afscheid van de 'oude' demokas. De Ruiter verloot onder alle bezoekers een GoPro camera, waarmee alvast een fraai filmpje is gemaakt van de oude demokas én de nieuwe die nu in aanbouw is.Driehonderd rassen, tien segmenten
Het Tomato Experience Centre herbergt driehonderd verschillende tomatenrassen, voornamelijk eigen rassen, maar ook enkele van anderen, verdeeld over meer dan tien verschillende segmenten. Van vleestomaat tot cherry trostomaat, van middelgroot tot cocktail en specialties. Dit levert de bezoekers de mogelijkheid een objectief vergelijk te trekken onder gelijke teeltomstandigheden. Zij kunnen hun persoonlijke indrukken opdoen en alle relevante informatie over grofheid en productie analyseren.

Nieuwe introducties
De Ruiter heeft de afgelopen jaren verschillende rassen geïntroduceerd, die allemaal 'live' te zien zijn in het Tomato Experience Centre. Zo kunt u de nieuwe paradepaardjes van De Ruiter bewonderen: de exclusieve rassen Delisher en Strabena.

Delisher is een cherry pruimtomaat, die het liefst als tros wordt geoogst, maar deze kan ook los geoogst worden. Delisher heeft een gemiddeld vruchtgewicht van 12 tot 14 gram.


Van boven naar beneden: Juanita, Delisher en Strabena

Datzelfde geldt voor Strabena, de cocktail pruimtomaat. De vruchten hebben een dieprode kleur, zowel van binnen als van buiten. Strabena heeft een sterke troshechting, waardoor de trossen goed te oogsten en te verpakken zijn. Strabena is jaarrond beschikbaar.

Nieuw in grof tros: de 1000-Serie
Het segment van grove trostomaten is populair. Daarom wordt er bij De Ruiter achter de schermen hard gewerkt aan nieuwe rassen in dat segment, die een verbetering zijn in kleur, smaak en productie. Er zijn verschillende grove trostomaten in die nieuwe 1000-Serie die op de nominatie staan om binnenkort gelanceerd te worden.

De laatste open dag op de 'oude' locatie van De Ruiter vindt plaats op woensdag 6 september 2017 van 13.00 tot 17.00 uur in het Tomato Experience Centre (Strandweg 19, 2691 KE 's-Gravenzande). Meer informatie is te vinden op www.deruiterseeds.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.