Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe duurzame kas in VS

In Medford Minnesota is een ervaren team aan de bouw begonnen van een nieuwe kas die jaarrond winkeliers en restaurants in het middenwesten van verse, lokaal geteelde sla zal kunnen voorzien. Het nieuwe merk Revol Greens wordt verwacht vanaf december in supermarkten beschikbaar te zijn.

Revol Greens zal geproduceerd worden met de nieuwste kassentechnologie en duurzame teeltpraktijken. De kas is ontworpen om zoveel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken voor een jaarronde teelt met ondersteuning van LED-licht in de winter. Daarnaast zal Revol Greens een fractie van het water gebruiken dat anders bij de traditionele teelt wordt gebruikt door regen en gesmolten sneeuw van het dak op te vangen. 



"Ons doel is om Revol Greens de meest duurzame sla op de markt te maken," zegt Jay Johnson, een van de partners van Revol Greens, ook oprichter en voormalige eigenaar van het in Owatonna gevestigde Bushel Boy Farms – een van de eerste Amerikaanse kassen met een jaarronde tomatenteelt. "Met een gecombineerde ervaring van 100 jaar in de glastuinbouw richt ons team zich op het aanbieden van de meest verse en kwalitatief hoogwaardige sla aan de lokale markt."

In het leiderschapsteam van Revol Greens zitten ook Marco de Bruin en Steve Amundson, die Johnson hielpen van Bushel Boy de grootste streektomatenleverancier in Minnesota te worden voordat Johnson het bedrijf in 2011 verkocht. Verder Marc Vergeldt, een bekende teeltadviseur, en Brendon Krieg, die in het verleden bij Target over de bladgroenten en kasproductaankopen ging. 

Revol Greens zal verschillende bladgroenten bieden inclusief spinazie, gemengde groenten en roman sla, geteeld zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, die sneller beschikbaar zullen zijn dan bladgroenten uit Californië en Arizona. Volgens Johnson zal hun locatie het bedrijf in staat stellen versere sla te bieden aan de markten in Minnesota, Iowa en West-Wisconsin.

Voor meer informatie:
Revol Greens
2781 Northwest 50th Street
Medford, MN, 55049
info@revolgreens.com
revolgreens.com
Publicatiedatum: