Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cannabiskas van 2,3 ha in Quebec

De in Quebec gevestigde medicinale marihuanakweker Hydropothecary heeft Havecon Projects aangenomen voor de levering en installatie van een moderne Venlokas van Nederlandse makelij van 2,3 ha. De bouw van de nieuwe kas bij de Gatineau zal naar verwachting in de herfst van 2017 beginnen. In een persbericht zei het bedrijf: "Dankzij deze overeenkomst kan Hydropothecary Havecon's jarenlange ervaring aanwenden om de meest hoogwaardige producten te leveren en een kwekerij van wereldklasse op te zetten, binnen onze ambitieuze termijn."

Mede-oprichter en CEO Sebastien St-Louis zei dat Hydropothecary blij is met de ondersteuning van Havecon bij deze volgende stap in hun groei: "Havecon heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd door hun kwaliteitswerk, bouwproces en het gebruik van superieure materialen bij een tijdige oplevering van tuinbouwprojecten. Met de voltooiing van deze nieuwe moderne vestiging kunnen we onze klanten de innovatieve en hoogwaardige producten die ze van ons verwachten blijven bieden, terwijl we onze kosten per gram blijven verlagen naar onze doelstelling van $1 per gram."

Deze uitbreiding verhoogt de capaciteit van Hydropothecary onder hun licentie voor de productie van medicinale marihuana in Canada van bijna 5000 m2 naar tot ruim 27.000 m2. Hydropothecary verwacht hierdoor een stijging van de jaarlijkse productiecapaciteit van zes keer de huidige productiecapaciteit tot 25.000 kilogram gedroogde cannabis per jaar.

De uitbreiding moet Hydropothecary in staat stellen consistent hoogwaardige cannabisproducten te blijven produceren. De nieuwe kas zal een modern glasdak hebben van diffuus glas dat een uniforme lichttransmissie optimaliseert voor een hogere lichtdoorlatendheid door het bladerdak heen. Een geïntegreerd verwarmings- en koelsysteem bestuurd door een geavanceerd kasbeheersysteem zal het klimaat helpen regelen, het middelenverbruik optimaliseren en zorgen voor optimale teeltomstandigheden en vochtigheidsbeheer.

De klimaatsystemen zullen door efficiënte aardgasketels en een meerlaags energieschermsysteem worden ondersteund. Daarnaast zal de kas afgescheiden compartimenten hebben voor aangepaste teeltomstandigheden en minimale externe invloeden. De nieuwe vestiging zal ook ruimten hebben voor de administratie en naoogst verwerkingsactiviteiten, inclusief een olieproductiegebied voor hoge volumes.

Met deze uitbreiding zal Hydropothecary zowel de medische markt als de verwachte recreatieve volwassenenmarkt kunnen beleveren, waardoor de leidinggevende positie van Hydropothecary in de cannabissector in Quebec en in het hele land verder wordt versterkt.
Publicatiedatum: