Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beslaglegging op tomaten die in de ruimte zijn geweest

Tomatenzaden waar astronauten vanaf de jaren tachtig in de ruimte mee hebben geëxperimenteerd werden pas door bioveiligheidsmedewerkers in Sydney vrijgegeven nadat ze aan gammastralen waren blootgesteld.

De Rutgers California Supreme tomatenzaden werden in april 1984 de ruimte in gelanceerd aan boord van NASA's Long Duration Exposure Facility (lange duur blootstellingskweekruimte) op de Space Shuttle Challenger en keerden in januari 1990 terug aan boord van de Space Shuttle Columbia. Ze maakten deel uit van een experiment in de ruimte om te zien of de gewichtloosheid en de lange blootstelling aan straling in de ruimte de groei beïnvloedt. In de loop van de tussenliggende decennia kwamen de zaden in Italië terecht, maar eind mei werden ze in Sydney door de grenspolitie en bioveiligheidsmedewerkers onderschept. De bioveiligheidsmedewerkers bestraalden de zaden met gammastralen om het risico voor de Australische landbouw te beperken. Gezien hun relatieve veiligheid werden ze in juli aan de importeur teruggegeven.

Lees meer op news.com.au
Publicatiedatum: