Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenten telen in Europa's diepste mijn

In het kleine stadje Pyhäjärvi in centraal Finland ligt Europa's diepste mijn, welke tot maar liefst 1444 meter onder de grond reikt. 

Het stadsbestuur van Pyhäjärvi, gesteund door LUKE (Natural Resources Institute Finland) gaat nu delen van de mijn gebruiken voor tuinbouwkundig onderzoek. De productie van de gewassen wordt op een diepte van 660 meter in een volledig gecontroleerde omgeving opgezet. Het doel van dit onderzoek is om ervoor te zorgen dat op groenten gebaseerde rauwe materialen het gehele jaar door beschikbaar zullen zijn en dan ook nog van goede kwaliteit. Daarnaast willen ze de gehele mijn zo'n bestemming geven wanneer deze niet langer wordt gebruikt voor metaal. Dat is over ongeveer twee jaar. 


Het Pyhäjärvi mijn project wordt gefinancierd door het European Regional Development Fund (ERDF) en de Regional Innovations and Experiments Foundation (AIKO)

Valoya, de marktleider op het gebied van LED lampen voor de teelt, is gekozen als leverancier van de lampen. Het onderzoeksgebied waar het hydrocultuursysteem is opgezet is 75m2 groot en op een diepte van 660 meter is de temperatuur een stabiele 18-20 °C.


Ondergronds telen, Clapham South, Londen.

Valoya heeft al ervaring met het verlichten van ondergrondse faciliteiten. Een ondergronds teeltbedrijf van 33 meter in Zuid-Londen genaamd Growing Underground teelt verschillende soorten microgroenten voor lokale restaurants en groothandelaren met lampen van Valoya. Valoya's energie-efficiënte lampen met een lage temperatuur zijn de enige lichten in de tunnel en ze produceren aromatische, voedzame planten van hoge kwaliteit. 

Voor meer informatie:
Valoya Oy, Finland
Tel: +358 10 2350300
sales@valoya.com
www.valoya.com
Publicatiedatum: