Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
met lichtplan van Valoya

'Farmers Cut' uit Hamburg gaat verder dan bio

Groene bladgroenten zoals sla, spinazie en kruiden komen vaak van ver voordat ze in de winkel en op ons bord liggen. De lange reis kan ervoor zorgen dat de voedingswaarde en smaak achteruitgaan als ze het al overleven. Om dit op te vangen, worden vaak speciale middelen gebruikt. Om lokaal te produceren zou natuurlijk ook een oplossing kunnen zijn, maar dat vereist grote efficiëntie. 



Geen gewasbeschermingsmiddelen

Het in Hamburg gevestigde verticale teeltbedrijf 'Farmers Cut' heeft, samen met een netwerk van agrarische deskundigen, een oplossing voor dit probleem gevonden en produceren nu verse, smakelijke bladgroenten in hun volledig geautomatiseerde teeltbedrijf dat 100x meer productief is. Ze produceren jaarrond door met 90% minder water, 60% minder meststoffen en geen schadelijke beschermingsmiddelen. Ook hebben de groenten meer smaak dan wanneer ze weersafhankelijk geproduceerd worden. Andere factoren die een rol spelen is een merkgebonden gepatenteerd groeimedium en een voortplantingsoplossing evenals LED groeilampen van Valoya. Het teeltbedrijf produceert meer dan 80 soorten groene groenten op 1200 m².
 


Lichtplan
Het team van Valoya heeft meer dan 400 grootschalige proeven gedaan met de meest voorkomende plantensoorten. Met een uitgebreid lichtplan zorgt dit voor de slimste manier om een plant te laten groeien. Het AP673L spectrum werd gekozen omdat het snelle groei stimuleert en een smaakintensiteit garandeert die met gewone LED-verlichting of zonlicht niet te bereiken is.

Het is de bedoeling dat deze volledig geautomatiseerde verticale teeltbedrijven in steden over de hele wereld zullen komen.

Voor meer informatie:
Valoya Oy, Finland
Tel: +358 10 2350300
sales@valoya.com
www.valoya.com
www.facebook.com/valoyafi
Publicatiedatum: