Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Britse zachtfruittelers kiezen nieuw kokossubstraat

"5 procent meer productie dankzij open structuur"

Een substraat met opener structuur en daardoor een betere beluchting op de wortels. Volgens Botanicoir is dit het belangrijkste kenmerk van hun nieuwe kokossubstraat, speciaal ontwikkeld voor de zachtfruitsector. De kwekers van de Britse kwekerij New Forest Fruit Company claimen een meerproductie van 5% te hebben gehaald met het product. Zij leggen de matten volgend jaar in al hun kassen en tunnels.



Drie deeltjes
Kalum Balasuriya van Botanicoir onthulde het product onlangs in het Verenigd Koninkrijk. "We hebben een nieuwe speciale mix voor zachtfruit die niet eerder gemaakt is: een primeur voor de sector", vertelt hij trots. "We hebben een productiemethode ontwikkeld die drie verschillende soorten deeltjes combineert, waardoor het substraat een opener structuur en een betere beluchting heeft. Dat maakt het product perfect maakt voor zachtfruitgewassen."

Precision Plus Ultra heet het driedelige substraat. Kalum laat zien dat de matten snel verzadigen. "De structuur maakt het werken met het substraat heel eenvoudig. Het biedt een sterke drainage en stuurgemak."


Kalum en Samantha Balasuriya van Botanicor vertellen minister George Eustice van het Britse ministerie voor Milieu, Voeding en Plattelandszaken (DEFRA) over de voordelen van hun nieuwe Precision Plus Ultra growbags.



Bij de lancering vertelde Ashley Wensak van de Britse kwekerij New Forest Fruit Company over zijn ervaringen met het nieuwe substraat. De kwekerij is gevestigd in Hampshire en produceert jaarlijks 3000 ton aardbeien. Ze deden eerst een proef op 1 hectare met growbags in de volle grond, in kassen en in polytunnels. Ze waren zo tevreden over de resultaten met het substraat dat ze besloten in hun hele bedrijf op de nieuwe growbags over te gaan.

Ashley: "Dit jaar hebben we al een productiestijging gezien van 5%. De nieuwe growbags hebben een betere drainage, een hogere luchtporositeit door de 'Ultra' deeltjes in het substraat en zijn consistent, wat een uniforme wortelgroei stimuleert en gezondere planten genereert."






Voor meer informatie:
Botanicoir
Unit 212
The Light Bulb
1 Filament Walk
London
SW18 4GQ
T: +44(0)207 118 0788
F: +44(0)207 691 9526
info@botanicoir.com
www.botanicoir.com
Publicatiedatum: