Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biobest maakt info over neveneffecten beter vindbaar

Telers kunnen de rijke database van Biobest nu nog makkelijker raadplegen via een vernieuwde websitepagina en smartphone app. De lijst is in zeven talen beschikbaar en eenvoudig te raadplegen op de http://www.biobestgroup.com/nl/neveneffectenlijst. De nieuwe Biobest Side Effects app is gratis te downloaden in de Appstore en Playstore. Naast een verhoogd gebruikscomfort biedt de nieuwe tool een andere belangrijke nieuwigheid: de mogelijkheid om in dialoog te gaan.



De neveneffectenlijst is een onmisbare tool in geïntegreerde gewasbescherming (Integrated Pest Management, IPM). "We beschikken over erg veel info en telers en adviseurs moeten die vlot kunnen raadplegen. De communicatietechnologie evolueert voortdurend, daarom zijn we trots dat we deze vernieuwde en verbeterde versie kunnen aanbieden", vertelt Paco Lozano, Manager Biobest Knowledge and Training Center. "Als gebruikers een chemische stof aanklikken, zien ze direct dat het lettertype van de meeste nuttige bestrijders donkerder van kleur is. Dat betekent dat het effect op die nuttige bekend is. Als dat niet het geval is, toont de lijst de nuttigen in een lichter lettertype."

Goed herkenbaar
De gebruiker zal veel handige eigenschappen van vroeger meteen herkennen. Zo is de lay-out vergelijkbaar en dus goed herkenbaar voor de gebruiker. Dat geldt ook voor de klasse indeling, die varieert van onschadelijk (1) tot schadelijk (4) en de persistentie, de termijn dat het chemisch middel blijft doorwerken. Telers kunnen hun zoekresultaat nog steeds als pdf downloaden. In tegenstelling tot de vorige versie kan de gebruiker nu een onbeperkt aantal combinaties maken.

Interactie met gebruikers
De nieuwe tool biedt ook een unieke nieuwe mogelijkheid: dialoog tussen telers en Biobest. Zo kunnen ze hun ervaringen delen over bepaalde combinaties van bestrijdingsmiddelen en nuttigen. Dit kan Biobest toelaten de beschikbare informatie verder te verfijnen. Tuinders kunnen ook hun interesse uiten voor een combinatie van een middel en een nuttige die nog niet is onderzocht. Via het icoontje (i) sturen ze eenvoudig een bericht naar Biobest. Dankzij deze feedback kunnen ze het onderzoek af te stemmen op vragen uit de praktijk. Een bericht sturen kan ook via de optie 'Help ons'.

Download de nieuwe app
Wie de Biobest neveneffectenlijst voorheen al op zijn smartphone gebruikte, kan de oude app het beste verwijderen en de nieuwe downloaden via de Appstore of Playstore. Paco Lozano: "Zo beschikt de gebruiker zeker over de meest recente informatie. De nieuwe Biobest Side Effects app synchroniseert namelijk automatisch met onze database."

Kijk op http://www.biobestgroup.com/nl/neveneffectenlijst of download de app.
Publicatiedatum: