Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Ruiter zet San Siro in het zonnetje

De mensen van De Ruiter noemen San Siro ook wel liefkozend het zonnetje in huis. Waarom? Omdat dit mooie, gele paprikaras ook uitblinkt in de zomer. In tegenstelling tot veel andere gele paprikarassen behoudt San Siro namelijk gedurende de héle teelt een mooi vruchtgewicht. Ook in de zomer dus!

Zien is geloven. Daarom zette De Ruiter San Siro op 21 juli in het zonnetje tijdens het gezellige en informatieve San Siro Event. Geïnteresseerde telers en plantenkwekers bezochten die dag twee bedrijven waar San Siro wordt geteeld: Montreahof in Berkel en Rodenrijs en Kwekerij Salix in Bleiswijk.



Op beide locaties werden de gasten van De Ruiter gastvrij ontvangen. Arend van Silfhout, die bij De Ruiter verantwoordelijk is voor de paprikaproeven, vertelde de bezoekers meer over alle proefresultaten en de bijzondere eigenschappen van San Siro.

Met name het zeer gunstige vruchtgewicht gedurende het gehele jaar en de lage arbeidsbehoefte spreken in het voordeel van San Siro en maken dat de opbrengsten aan het eind van de teelt kloppen. Ook de het feit dat San Siro zowel in een 2-, 3- als 4-stengelsysteem geteeld kan worden maakt het ras zeer flexibel.



Aansluitend zette De Ruiter alle gasten in het zonnetje, op een zonovergoten terras voor een gezellige lunch. Daar werd nog lang nagepraat over de zonnige San Siro.

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.nl
Publicatiedatum: