Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De tien tofste tuinbouwvideo's van het moment

Tholen - De komende twee weken is er inderdaad geen nieuwsbrief. Om te voorkomen dat iemand zich gaat vervelen hebben we een toffe collectie video's voor jullie samengesteld. Bekijk onderstaand hoe Japanse containertelers omgaan met hun marketing, hoe het folie wordt getrokken in het bassin van Schenkeveld en wat de familie Van Wingerden uitspookt in de Verenigde Staten. Enjoy!


Japanse bleep

Telen in een plantfabriek. Heel tof en high-tech, maar de keerzijde is dat het weinig met natuur te maken lijkt te hebben. Hoe zet je zoiets dan in de markt? In Japan weten ze het wel. Bekijk hier de commercial van 808 Factory voor hun plantfabriek.

Franse containers

Ook de Fransen weten hoe belangrijk het is je containerteelt goed in de markt te zetten. Deze Franse jongeren gebruiken hun achtergrond als tuinderszonen en nemen de hele community mee bij het opzetten van hun local for local project. Bekijk hier hoe ze dat doen.


Marke-teler

In de nieuwe COOP-reclame staat de cooperatieve gedachte van de supermarkt centraal en dat wordt in beeld gebracht met een blik in de kassen van Kwekerij Helderman. Bekijk hier de gastrol van teler Willem Koster.


Aardbeien

Vorige week lieten we al zien hoe de Duitse aarbeienteler Ulrich Osterloh omgaat het automatisering en arbeidskosten binnen zijn bedrijf. Deze week voegen we daar zuinigheid op water aan toe. Bekijk alle video's van Ulrich Osterloh hier.

High-tech Nederwiet

De familie Van Wingerden is in 1948 naar New Jersey getrokken. Bijna zestig jaar later bestieren ze verschillende tuinbouwbedrijven over de hele Verenigde Staten. Met de legalisatie van cannabis zagen Mike en Matt van Wingerden een nieuwe kas. Zij hebben 1/3e van hun kas gevuld met marihuana-planten. In deze video laten ze zien hoe dat eruit ziet.


Vakantiesfeer

Om alvast in de vakantiesfeer te komen met wat Spaanse invloeden. De Spaanse organisatie HortiEspana is een campagne begonnen om de reputatie van de teelt in kassen te verbeteren. Je ziet hier hoe ze dat doen.


Nog even met de drone


Bij Prins Group zijn ze momenteel niet alleen druk met de nieuwe website, maar zijn ze ook aan de slag in China. Daar wordt met Nederlandse en lokale partners gewerkt aan een tomaten- en slakwekerij. Met verschillende drones is het project goed in de gaten gehouden en dat levert toffe beelden op.


Folie trekken in het bassin


En nog een toffe drone-video, omdat het kan en omdat het gezamenlijk trekken van bassinfolie toch wel een bijzonder tof en typisch tuinbouw-moment is. Hier zie je hoe er onder leiding van Van Daalen GWW gewerkt wordt aan het bassin van kwekerij Schenkeveld op Prima4A. Voor wie meer wil zien: Bekijk hier hoe het bassin volloopt.

Tomaten telen in de Indische oceaan


Op het eiland RĂ©union is niet heel veel tuinbouw. Doordat het heuvelachtig is en doordat het natuurlijk 420 mijl ten oosten van Madagascar ligt, is dat misschien ook niet zo raar. Maar er gebeurt zeker wel wat. De consultants Jean Marc en Aurore Hoarau van JM Horti Consulting houden ons op de hoogte van de ontwikkelingen en de bouw van kassen in het gebied.

Oude doos


Om af te sluiten: nog eentje uit de oude doos. In 1937 werd in Beverwijk het nieuwe veilinggebouw van de Beverwijkse Eendracht Tuindersbelang. In dit filmpje zien we een van de laatste keren dat mondafslag werd toegepast en beelden van de nieuwe veiling.
Publicatiedatum: