Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Water als wapen tegen Crazy Roots

Water is een infectiebron voor Crazy Roots. Agrobacterium, de veroorzaker van Crazy Roots, verplaatst en vermenigvuldigt zich zeer gemakkelijk in water en watervoorzieningen. Deze watervoorzieningen zoals silo's en (druppel)leidingen zijn ook plaatsen waar organische vervuiling zich ophoopt. Deze organische vervuiling is een voedingsbodem voor Agrobacterium en zal de groei van deze pathogeen stimuleren.

Ondanks ontsmetting van (drain)water met een ontsmettingsinstallatie kan het water bij de druppelaar weer een infectiebron zijn voor bacterie- en schimmelziektes. In vochtige omstandigheden en bij hogere temperaturen kan bacteriegroei dan weer zeer explosief plaatsvinden in de kas.

Intra Hydrocare elimineert Agrobacterium
Intracare heeft het effect van Intra Hydrocare op Agrobacterium rhizogenes eerder laten onderzoeken door Groen Agro Control. Hierbij werd aangetoond dat een éénmalige dosering van 2% Hydrocare de bacterie elimineert.

In de praktijk wordt Hydrocare toegepast met een 40 ppm concentratie (= 0,004%). Dr. Gerwen Lammers van Intracare heeft een studie uitgevoerd waarbij het effect van Hydrocare op Agrobacterium rhizogenes wordt onderzocht bij de continue dosering van 40 ppm Hydrocare.

De uitkomst van het onderzoek laat zien dat al na 2 dagen een Log3 afdoding bereikt wordt. Dit komt overeen met 99,9% afdoding van Agrobacterium rhizogenes door Intra Hydrocare.


Dr. Gerwen Lammers

Hygiëne uiterst belangrijk
Het voorkomen van een Crazy Roots besmetting blijft uiterst moeilijk. Hygiëne is tot op heden de enige remedie maar die biedt geen garantie op een Crazy Roots vrije teelt.



Uit grootschalig onderzoek door Intracare blijkt dat ruim 95% van de watermonsters uit regenwaterbassins voldoen aan de norm voor veilig gietwater. Hier wordt de grenswaarde voor bacteriën en schimmels nauwelijks overschreden. Dezelfde data tonen juist aan dat de wateropslag silo's een bron zijn voor pathogene bacteriën en schimmels. Extra aandacht voor hygiëne bij deze silo's wordt daarom ook altijd aanbevolen door Intracare.

Voor meer informatie:
Houweling Horticulture Intracare
Tel. 010 440 1166
ronald.devreede@houweling.nl
maarten.vanhagen@houweling.nl


Intracare
Tel. 0413 354105
hvogels@intracare.nl
Publicatiedatum: