Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe speler in biologisch afbreekbaar touw

Telers die hun plastic afval willen verminderen en willen besparen op recyclingskosten kunnen bij Ecolander terecht voor een nieuw biologisch afbreekbaar touw. Het volledig composteerbare 'NatureTwine' bestaat uit alleen natuurlijke materialen.

Volgens Paul Willetts van Ecolander hebben de heren Alfred Truchsess en Thomas Goldbrunner lang aan het product gewerkt. "Ze wilden een sterk composteerbaar touw maken van natuurlijk materiaal, dat sterk is en een heel seizoen meegaat. De in NatureTwine gebruikte materialen zijn zeer geschikt voor gebruik in kassen."


Biologische tomaten met NatureTwine

Meer vraag
Willets zegt dat er een groeiende belangstelling is voor biologisch afbreekbaar touw. "Bij zowel biologische als conventionele telers. Aan het eind van het seizoen moet iedereen aan strenge recyclingregels voldoen en het is bekend dat er besparingen mogelijk zijn op afvalverwijderingskosten door gebruik van composteerbaar touw. Daarom stappen veel Nederlandse telers over op biologisch touw. We verwachten dat meer telers in wereldwijd deze trend zullen gaan volgen. Daarnaast complementeert biologisch touw de biologische productie, alhoewel dit niet verplicht is. Daarom zien we ook biologische telers van kunststof afstappen."



NatureTwine is geschikt voor alle groententeelt, onder glas in de vollegrond. Het heeft een hoge UV-stabiliteit maar gedraagt zich anders in een kas of folietunnel. Dit touw onderscheidt zich vooral onder glas door zijn positieve eigenschappen. Willets: "NatureTwine betekent dat je aan het eind van het teeltseizoen geen plastic afval hebt. Het touw heeft geen plastic elementen en moet ook van ander biologisch touw onderscheiden worden. Het kan aan het eind van het seizoen worden gesneden en versnipperd en wordt na een korte tijd een waardevolle compost." 

Het nieuwe touw is nu verkrijgbaar bij Ecolander, in verschillende configuraties, met en zonder verpakte vrije valhaken.

Voor meer informatie:
Ecolander
Paul Willets 

Publicatiedatum: