Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Greenco plaatst eerste order voor Hortisense

Kort na de introductie van Hortisense heeft Hortilux de eerste order kunnen noteren: groenteteler Greenco laat de nieuwe locatie van 10 hectare en de locatie Middenmeer (10ha) volledig inrichten op het digitale platform Hortisense.



HortiSense is een digitaal platform dat diverse groeilichtprocessen in de kas meet en bewaakt met sensoren en PLC's. De bijbehorende HortiSense-softwareapplicaties interpreteren de gemeten data en presenteren deze als relevante informatie waarmee de kweker bedrijfseconomische afwegingen kan maken. De teler ziet de informatie op elk gewenst device, op kantoor, in de kas, onderweg of thuis op de bank.

Groenteteler Greenco heeft al vroeg in de ontwikkeling een proef gedaan met de eerste versie van het systeem en raakte daarbij snel overtuigd van de mogelijkheden van het digitale platform. Managing partner teelt Henk van der Loos: "We waren vanaf het begin af aan geïnteresseerd in het idee achter HortiSense en hebben vrij snel besloten om een proef te doen, om ook mee te kunnen denken in de ontwikkeling. Het systeem bewees in korte tijd zijn waarde voor ons, waardoor het nu volledig geïmplementeerd wordt in onze nieuwe locatie."

Van der Loos: "Wij innoveren continu. Dat heeft ons onder meer de Tomato Inspiration Award opgeleverd bij de laatste Fruit Logistica. Daar zijn we erg trots op, en motiveert alleen maar om constant verder te ontwikkelen. Met HortiSense nemen we weer een nieuwe stap die daarin bijdraagt."



De 'Asset Control'-module van HortiSense bewaakt trafo's en panelen actief tegen oververhitting, bewaakt de kwaliteit van energie en stroom en geeft onder meer inzicht in de resterende levensduur van lampen. Daarnaast ontvangt de kweker automatische meldingen bij geconstateerde afwijkingen in de groeilichtinstallatie. De 'Grow Light'-module biedt real time inzicht in de hoeveelheid licht die op het gewas komt, zowel van de zon als van de groeilichtarmaturen en geeft een zevendaagse voorspelling van de instraling van zonlicht per uur. De modules 'Company' en 'Services' zijn gratis voor alle Hortilux klanten. Hiermee kunnen meetdiensten en reparaties worden aangevraagd en de resultaten als rapport worden gedownload. Tevens staan alle groeilichtinstallatie gegevens inclusief de technische tekeningen in HortiSense.

Voor meer informatie:
Hortilux
Vlotlaan 412
2681 TV Monster
+31 (0) 174 286 628
info@hortilux.com
www.hortilux.com
Publicatiedatum: