Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India subsidieert hybride rassen

Om telers te helpen die schade ondervinden van de aanhoudende droogte heeft de overheid van Tamil Nadu in India dinsdag een plan aangekondigd. Hiermee bieden ze telers gesubsidieerde F1-hybride zaden aan om hun productie te verhogen.

Het plan van de National Horiculture Mission heeft als doel het uitbreiden van het teeltgebied tot 11.250 hectare in totaal 22 districten. Dit is inclusief de regio rond de Kaveri rivier, die nog herstellende is van een water crisis.

De hoogste minister, Edappadi K Palaniswami , zei dat dit idee is bedoeld om minder water te gaan verbruiken en grotere oogsten te realiseren. Zo krijgen de telers een hoger inkomen. 

"In het huidige fiscale jaar is het plan om 2250 telers te helpen. F1-hybride zaden en zaailingen zullen met voor 50% gesubsidieerd worden. Dit komt neer op een bedrag van €108,80 per hectare," zei Palaniswami. De overheid is plannen aan het maken om meer gebieden gebruik te maken van dit concept, zodat nog meer Indiërs hiervan kunnen profiteren. 

Publicatiedatum: