Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Canadese startup biedt alternatief voor groeiende nichemarkt

"Motorleaf automatiseert je bedrijf in een oogwenk"

Je binnenteelt beheren terwijl je een frappucino op het Red Square drinkt of een reisje maakt naar Las Vegas. Dankzij het monitoringssysteem van Motorleaf is draadloos telen nu voor iedereen mogelijk. 

Toen Ramen Dutta begon met kassenteelt, realiseerde hij zich dat het niet makkelijk was om zijn planten te onderhouden wanneer hij weg was. De McGill alumnus met een graad in Agricultural Engineering heeft daarom zijn eigen draadloze monitoringssysteem ontworpen waarmee hij zijn gewassen op iedere plek ter wereld kan beheren. Omdat hij vond dat zijn idee voor iedere teler beschikbaar moest zijn, is hij samen met zijn vriend Alistair Monk het bedrijf Motorleaf gestart. 


Ramen en Alastair van Motorleaf

Een jaar en verschillende financieringsrondes na het voltooien van het FounderFuel programma biedt Motorleaf nu een volledig pakket van software en hardware aan waarmee teeltbedrijven in een swipe en een klik geautomatiseerd kunnen worden. Hun draadloze systeem verzamelt data, laat je de groei op afstand bijsturen en helpt je om beter geïnformeerde beslissingen te maken. Het systeem is zelfs zo slim dat het data kan analyseren en je teeltapparatuur aanpast zonder menselijke tussenkomst. 

"We richten ons op telers die nul tot een hectare bezitten. Deze bedrijven zijn vaak niet groot genoeg om bestaande op afstand bedienbare klimaatbeheersystemen te kunnen aanschaffen. Motorleaf biedt hen een betaalbare oplossing die gemakkelijk te installeren is en zeer prettig is in gebruik", zegt Alistair Monk, directeur en mede-oprichter van Motorleaf. 

Volgens Alastair zijn bestaande klimaatbeheersystemen vaak ontworpen voor grotere commerciële kassen of plantfabrieken. "Kleinere, lokale teelbedrijven en kassen hebben hierdoor vaak geen goed draadloos systeem. Motorleaf is in het leven geroepen om deze bedrijven te helpen om hun gewassen en hun bedrijf te verbeteren. Het is een simpel te gebruiken oplossing die bovenop bestaande technologieën geïnstalleerd kan worden en geschikt is voor kleinere binnenteeltbedrijven. Installeer simpelweg je irrigatiesysteem, verwarming en klimaatbeheersapparatuur en je kunt beginnen."

Motorleaf werkt zowel off- als online. Het centrale aspect van het systeem is de 'Hart' unit. Wanneer deze verbonden wordt met een router geeft het je toegang tot de meest belangrijke parameters, zoals de temperatuur, luchtvochtigheid, irrigatie en andere graadmeters. Samen met andere hardware van Motorleaf, zoals Droplet, Driplet en Powerleaf heb je volledige controle over je gewassen, waar je ook bent, dankzij de toegankelijke web-based sofware interface.



Maar er is meer. Want wat het systeem echt interessant maakt is Motorleaf's toewijding om data volledig te begrijpen en te gebruiken. "Het systeem is niet alleen ontworpen om telers van alle teeltbedrijven te helpen om hun bedrijf te monitoren, automatiseren en besturen, maar ook om ze de tools te geven om beter afgewogen beslissingen te kunnen maken. Naast alle controle functies kan Motorleaf namelijk ook de plantgroei voorspellen en risico factoren verminderen." 

Alastair benadrukt dat dit de toekomst is voor binnentelers. "Kunstmatige intelligentie en machinaal leren zijn een belangrijk onderdeel van onze missie. Telen gaat over het analyseren van data en computers zijn veel beter in het managen van data dan mensen. Met de juiste input kan een computersysteem veel preciezere calculaties en beslissingen maken dan een teler. Dit is het uitgangspunt waarmee we onze software ontwerpen en we zijn ervan overtuigd dat dit telers helpt om betere resultaten te krijgen." 


Op dit moment is Motorleaf andere toepassingen van AI, IoT en Machinaal leren in hun technologie aan het onderzoeken. Het bedrijf is zijn team en financiering aan het uitbreiden en het wil zijn netwerk aanvullen met andere leveranciers van controle- en automatiseringssystemen. Een groeiend aantal telers gebruiken het systeem naar volle tevredenheid, van een kleine cherrytomaten kas in Vermont tot een van Noord-Amerika's grootste kassentelers. 


Voor meer informatie:
Motorleaf
Alastair Monk 
Publicatiedatum: