Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadese aardbeienteler gaat verticaal voor jaarronde productie

Rutland Farm Market op Rutland Road teelt al zeven jaar verse groenten voor de Kelowna markt. Toen ze de Kelowna Rose Garden overnamen in 2010, begonnen Manjit en Raj Basra eerst met het telen van komkommers maar namen er al gauw meerdere producten bij.

Volgens Raj zijn aardbeien een van hun populairste gewassen, deels omdat ze alleen in de lente beschikbaar zijn. Hier hopen ze verandering in te brengen. "Dit jaar hebben we het anders gedaan," zegt Raj. "Vorig jaar vertelde een man die ons hielp ons met iets nieuws." De nieuwigheid bestond uit het stapelen van aardbeienplanten voor een efficiënter gebruik van de ruimte en water. Alleen de bovenste plant in de stapel wordt geïrrigeerd en overtollig water loopt over naar de andere vijf. De aardbeienplanten hangen ook boven een zevende bak die een ander experimenteel gewas bevat.
Combinatieteelt bestaat al duizenden jaren en wordt gebruikt om de ruimte te maximaliseren en de oogst te verhogen. Maar omdat dit een relatief nieuwe manier is om aardbeien te telen, moeten Raj en Manjit er nog steeds achter zien te komen welke planten naast aardbeien willen groeien. Ze proberen alles van aubergine tot tomaten en dille. Boerenkool, zeggen ze, lijkt het goed te doen.

Lees meer op InfoNews.ca
Publicatiedatum: