Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verco herstelt van verlies Rusland

"Op momenten van overschot kom je elkaar overal tegen"

Tholen - Dominique Severijns en Gunther De Boelpaep namen wortelbedrijf Verco op een heel moeilijk moment over. "In de week van de overname ging de grens van Rusland dicht. Dat was een keiharde klap. In de jaren erna hebben we er gelukkig nieuwe klanten bij gekregen, maar het was niet makkelijk. Na verschillende moeilijke jaren en diverse investeringen verder zijn we nu klaar voor de toekomst", vertelt hij. Onlangs breidde het bedrijf uit met een nieuwe gekoelde stockageruimte van 800 m2 met drie laadkades. "Elk bedrijfsonderdeel is nu strikt gescheiden. De wortelen komen hier vuil binnen en gaan schoon verpakt weer naar buiten."


Dominique Severijns van Verco

Investeringen
De reden waarom Dominique interesse had in Verco was omdat dit bedrijf al jarenlang een goede klant was van exportbedrijf DBS uit Sint-Katelijne-Waver, het bedrijf dat hij met Gunther de Boelpaep runt. "Na het verlies van Rusland hebben we hard gewerkt om onder andere West-Afrikaanse landen als afnemers binnen te krijgen. Ook hebben we geïnvesteerd in aanpassingen en nieuwe machines voor het spoelen, optisch sorteren en verpakken van de wortelen. Er kan nu correcter worden gesorteerd en er wordt nu gebruik gemaakt van een polisher, waardoor de wortelen er nog mooier uit zien. Met alle nieuwe technieken kunnen we onze klanten nog specifieker bedienen."



Verschillende verpakkingen
De wortelen worden verpakt in zakken, schaaltjes en flowpack. "Er zijn veel mogelijkheden bij Verco. Naar verre bestemmingen verpakken we veel in 10 kilogram zakken, voor Belgische retailers gaan de wortelen met name in schaaltjes en flowpack. De etiketten zijn vooral private label." 

Een van de verpakkingen van Verco.

Niet makkelijk

Seizoen 2016/2017 was moeilijk. "Er was overal veel aanbod, ook in de landen die normaal gezien minder wortelen hebben zoals Polen, Tsjechië of Roemenië. We hebben weinig 'gaatjes' kunnen vullen. Momenteel is het ook niet makkelijk omdat het nieuwe seizoen is gestart, maar er nog steeds oude oogst in de weg zit. Het is niet duidelijk hoeveel er nu nog is, dus het is een onzekere tijd en dat drukt de prijzen. Andere jaren was de oude oogst meestal al weg." De concurrentie was daardoor dit jaar extra hard. "Als iedereen het druk heeft, zijn ze gewoon met eigen klanten bezig, maar op momenten van overschot kom je elkaar overal tegen."



Nieuw seizoen
Dominique geeft aan dat de verwachtingen voor 2017/2018 beter zijn. "Ik heb natuurlijk geen glazen bol, maar er wordt over het algemeen een kleiner volume verwacht door de droogte. Nu de oude oogst nog weg en dan kunnen we een mooi nieuw seizoen starten." De wortelen van Verco komen van Belgische en Nederlandse telers. Ongeveer 50% is contractteelt. "De komende jaren willen we onze contacten verstevigen met de producent en klanten. Daarnaast hopen we een gezonde groei te realiseren. We hebben al veel moeilijke momenten meegemaakt, maar zitten nu in een stijgende lijn. Onderscheiden doen we met kwaliteit en onze werkwijze wordt nog altijd gewaardeerd door onze klanten."



Voor meer informatie:
NV Verco
1133 Industrieterrein "Oude Bunders"
Scheepstraat 13
3630 Maasmechelen
Tel.: 0032(0)89 778500
Mob.: 0032(0)472 306095
Fax: 0032(0)89 760047
dominique@nvverco.be
www.nvverco.be