Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marihuanatekort in Canada?

De grootste uitdaging voor Justin Trudeaus toekomstige legale marihuanamarkt is een marihuanatekort, zegt de minister van financiën van Canada's meest bevolkte provincie.

Volgens Minister Charles Sousa van de provincie Ontario is er deze week tijdens een vergadering met provinciale en federale collega's een aanbodcrisis besproken. Canada streeft ernaar om in de komende 12 maanden recreatieve marihuana te legaliseren en zou de eerste grote economie zijn die dit doet. Een analist sprak zijn bezorgdheid uit dat de overheid een aanbodtekort mogelijk als een excuus zou kunnen gebruiken om de introductie van het programma uit te stellen.

Ministers van Financiën werd verteld dat de vraag voor marihuana in Canada al "vrij hoog" is, volgens Sousa. "Dus willen we er zeker van zijn dat we, wanneer we hiermee doorgaan, voldoende aanbod hebben om dit op te vangen. We proberen hiermee immers het illegale gebruik ervan en de georganiseerde misdaad die eraan vast hangt tegen te gaan."

Trudeaus legaliseringsplan, dat in april werd onthuld, rekent op de Canadese provincies om verkoop- en distributieregelingen op te zetten, en minimaal de verkoop van marihuana via postorder enige tijd vóór juli 2018. Belangrijke details, waaronder belasting, zijn nog onduidelijk. De federale minister van Financiën Bill Morneau ziet graag een belastingtarief dat de zwarte markt moeilijk zal maken, "wat zou betekenen dat de belastingtarieven laag zouden moeten zijn," vertelde Morneau verslaggevers na de vergadering van 19 juni, waar hij zei dat de noodzaak van een gecoördineerde aanpak besproken is.
Publicatiedatum: