Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"GSPP-certificering is onmisbaar voor elke zichzelf respecterende veredelaar"

Good Seed and Plant Practices (GSPP), is uitgegroeid tot een toonaangevende wereldwijde standaard voor veilige hygiëne bij zaadproductie en plantenvermeerdering. Sinds de introductie van de certificering wil een groeiend aantal telers en vermeerderaars alleen maar werken met GSPP-gecertificeerde vermeerderaars en zaadveredelaars. Reden voor de Turkse zaadveredelaar Yuksel om zich ook te laten certificeren. "GSPP-certificering is onmisbaar voor elke zichzelf respecterende veredelaar."

Ziya Yildiz van Yuksel: "GSPP is uitgegroeid tot een zeer belangrijke standaard die de veiligheid van de sector verzekert. Het vermindert onder andere het risico op infectie en besmetting door verwoestende ziekten zoals Clavibacter. Omdat we steeds actiever zijn in hoogwaardige markten, wilden we zo snel mogelijk GSPP-gecertificeerd worden." Het bedrijf ontwikkelt steeds meer activiteiten in Noord-Amerika, Europa, Noord-Afrika en Turkije.


Ziya Yildiz, Ricardo Mendez en Tyler Clark van Yuksel Seeds

"Onze zaadveredeling en -productie heeft altijd aan de hoogste normen voldaan op het gebied van hygiëne en veiligheid maar het is altijd goed om hier een veiligheidsstandaard zoals de GSPP-certificering aan toe te voegen. Omdat we geen contractzaadproductie hebben, konden onze klanten altijd al vertrouwen op de kwaliteit en hygiëne van ons zaad, dat is geproduceerd binnen het ISO 9001 kwaliteitsbeheersysteem. Met GSPP kunnen we onze vermeerderaars en telers echter nog meer zaadveiligheid bieden."

De certificering werd deze maand ontvangen, wat het bedrijf de eerste Turkse GSPP-gecertificeerde zaadveredelaar maakt.

"Het is vrij uniek om het eerste gecertificeerde bedrijf in Turkije te zijn, waar er een grote groentenveredelingssector is. De certificering zal onze positie in onze thuismarkt versterken maar zal het ook gemakkelijker maken om onze activiteiten in Noord-Amerika te verhogen."


Yuksel ziet hier veel groeimogelijkheden. Met Tyler Clark als hun Canadese vertegenwoordiger en Ricardo Mendez in Mexico krijgt het bedrijf bekendheid in de markten voor minder conventionele producten. Hun vleestomaten Quasimodo en Stealth in het 'heirloom' segment en de bruine specialtytomaat Espresso doen het allemaal goed, waardoor Noord-Amerikaanse telers nu deze rassen beginnen te produceren.

"We zijn blij dat we nu aan hun vraag naar GSPP-gecertificeerde zaden kunnen voldoen. Maar ook de vermeerderaars in British Columbia, Ontario en Californië zullen hier erg blij mee zijn."



Voor meer informatie:
Yüksel Tohum
Ziya Yildiz
T: +90 242 461 23 93
C: +90 532 414 00 17
F: +90 242 461 23 46
ziya@yukseltohum.com
info@yukseltohum.com
www.yukseltohum.com

Publicatiedatum: