Seizoen zomerprei opgestart bij Van den Elzen Groentenverwerking

"Snijden met water verlengt houdbaarheid prei"

Tholen - na vorig seizoen de nodige testen te hebben uitgevoerd, is Van den Elzen Groentenverwerking dit jaar gestart om alle prei met water te snijden. "De resultaten in de bewaarprei waren erg goed. Op de snijvlakken zien we minder bederf optreden. Als supermarkten door het snijden met water hun prei een dag langer goed kunnen houden in de winkel, levert dat veel winst op", vertelt Gijs van den Oever.
Deze week is het bedrijf uit Uden met een teeltareaal van meer dan 200 hectare gestart met de nieuwe oogst zomerprei. "De nieuwe oogst is goed van kwaliteit en heeft nog geen last van schot. Maar we krijgen nu enorm warm weer voor onze kiezen, dus we moeten wel alert zijn hoe dit zich ontwikkelt", vertelt Gijs.Het is voor Van den Elzen geen must om als eerste met de nieuwe prei op de markt te komen. "We willen het seizoen starten en eindigen met goede prei met een dikke, lange schacht. Dat is belangrijker dan zo vroeg mogelijk te starten, want dan is de bewaarprei vaak echt niet minder van kwaliteit."

De prijzen van de prei zijn de afgelopen tijd behoorlijk onderuit gegaan. "Er is aanbod uit Portugal, Spanje en Frankrijk op de markt en het weer stimuleert de consumptie ook niet echt. Met 35 graden gaan mensen aan het terras zitten of zwemmen, maar niet veel prei eten", constateert de verkoper nuchter. "Toch is er nog wel vraag vanuit de landen om ons heen. Wat de komende weken ons brengen is sterk weersafhankelijk."

Voor meer informatie:
Van den Elzen Groenteverwerking
Duifhuizerweg 21
5406 TB Uden
Tel: +31(0)413-782 999
Mob: +31(0)6-27050202
info@elzengroentenverwerking.nl
www.prei.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven