Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Door Wereldbank gefinancierde kassen in Uruzgan geopend

Acht recent gebouwde kassen zijn officieel geopend in Centraal Uruzgan, liet een ambtenaar zaterdag weten.

Gouverneur Mohammad Nazir Kharoti vertelde tijdens de opening tegen Pajhwok Afghan News dat de faciliteiten op verschillende plaatsen in de provinciale hoofdstad zijn gebouwd. De gouverneur liet weten dat de bouw van de kassen 29 miljoen Afghaanse dollar (€381.368) heeft gekost, wat betaald is door de Wereldbank. De inwoners van Uruzgan zijn vooral afhankelijk van tuinbouw en dergelijke projecten zullen de inwoners helpen om een beter inkomen te krijgen.

De directeur van Landbouw en Vee, Eng. Zalmai Aloko vertelde dat de acht kassen op in totaal 2850 m2 land zijn gebouwd. Iedere kas kan jaarlijks 68 ton komkommer, 56 tomaten, 40 ton sla en 36 ton aubergine produceren. Aloko liet weten dat er nog eens 28 kassen zullen worden gebouwd en dat de bouw van deze kassen zo snel mogelijk afgerond zal worden. Op dit moment worden er al 38 kassen die actief gebruikt in Uruzgan. 
Publicatiedatum: