Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een kleine stap voor een hommel...

De hommels van Biobest zijn goed op weg om de eerste hommels in de ruimte te worden. De hommel Bombus impatiens levert goed werk op Noord-Amerikaanse bodem, maar daar houdt het niet op. De Nasa verrichte onderzoek of Bombus impatiens ook haar steentje kan bijdragen tot de voedselvoorziening tijdens ruimtemissies.

Niet alleen op aarde zijn planten een belangrijke voedselbron, maar ook op de maan of op Mars kunnen ze voor een evenwichtige voeding zorgen. Omdat de omstandigheden op de maan of op mars erg verschillen van onze leefomstandigheden, is het niet vanzelfsprekend om daar groenten en fruit te telen. Vandaar dat ruimtevaarders vandaag op astronautenvoeding teren. Toch wijst onderzoek uit dat sommige groenten- en fruitsoorten zoals tomaten en meloenen kunnen groeien onder een verlaagde druk. Voor een succesvolle productie ontbreekt wel de hulp van natuurlijke bestuivers en dat is waar onze hommels in het spel - of beter gezegd in de ruimte - komen.

Biobest Canada was bereid om de Nasa te voorzien van hommels voor dit revolutionair onderzoek. Daaruit is gebleken dat de kleine weldoeners ook goed werk leveren onder omstandigheden met een verlaagde druk, een van de omstandigheden waar ze in de ruimte mee zouden te maken krijgen.

Er is al veel onderzoek gebeurd en er staat waarschijnlijk nog veel onderzoek op het programma. Voorlopig zal je nog geen hommels met je sterrenkijker kunnen spotten, maar wie weet misschien wel in de toekomst. Joeri Gagarin was misschien de eerste mens in de ruimte, maar bij Biobest hebben ze er alvast vertrouwen in dat hun hommels de eerste in de ruimte zullen zijn.

Voor meer informatie:
Biobest Belgium NV
T: +32 14 25 79 80
info@biobest.be
Publicatiedatum: