Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe rugsproeier op accu: een krachtig en stil alternatief

Birchmeier heeft zijn assortiment batterij-aangedreven apparaten uitgebreid. De nieuwe, krachtige REX 15 rugzaksproeier beschikt over de beproefde elektronisch drukgestuurde herlaadbare batterijtechnologie van de Zwitserse fabrikant. Met dit stille, milieuvriendelijke model biedt het bedrijf nu een emissievrij alternatief voor hogedruk gemotoriseerde en benzinemotorsrugzaksproeiers.

Kort na de lancering van de A 50 tweewielige batterijsproeier introduceert Birchmeier nog een herlaadbaar model voor professionele gebruikers. De nieuwe 15-liter REX 15 rugzaksproeier beschikt over een krachtige Li-Ion batterij. Met een enkele lading is de capaciteit ervan voldoende om bij een maximale bedrijfsdruk van 10 bar in ongeveer twee uur meer dan 360 liter spuitoplossing te sproeien. Afhankelijk van de druk en de gebruikte accessoires gaat de oplaadbare batterij meer dan tien uur mee.



Net als bij de REC 15 rugzaksproeier en de A 50 tweewielige batterijsproeier kan de gebruiker ook op dit model vooraf de druk instellen. Het elektronische besturingssysteem houdt de druk constant en houdt belangrijke pomp- en batterijfuncties bij. Een constante druk resulteert in een constant spuitpatroon. Dit maximaliseert de effectiviteit en vermindert de hoeveelheid gebruikte oplossing.

Het emissievrije, stille apparaat is zo krachtig dat het gemotoriseerde apparaten kan vervangen. Luide motorgeluiden en de geur van benzine en uitlaatgas zijn nu verleden tijd.

De nieuwe REX 15 heeft de volgende technische eigenschappen:
  • De elektrische pomp genereert een werkdruk van maximaal 10 bar en een doorvoer van maximaal vier liter per minuut.
  • Afhankelijk van de gebruikte druk gaat de batterij twee uur (10 bar) tot 14 uur (2 bar) mee.
  • De batterijoplaadtijd is minder dan twee uur
  • Gevuld met 15 liter spuitoplossing is het totale gewicht van het apparaat minder dan 25 kg.
  • De standaarduitrusting bevat een messing activeringsventiel en een messing sproeibuis van 60 cm met twee Duro-vernevelingsmondstukken.

Voor meer informatie:
Birchmeier Sprühtechnik AG
Im Stetterfeld 1 
CH-5608 Stetten, Switzerland
T: +49/ (0)151 61 53 78 97

Publicatiedatum: