Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatengalmijt: waakzaamheid geboden

Dat Aculops of tomatengalmijt een lastig te bestrijden plaag is vormt geen nieuws meer voor veel tomatentelers. Verminderde werking van Oberon heeft vorig jaar tot gevolg gehad dat veel telers door een aanstasting verrast werden.

Belichte telers hebben de aantasting in veel gevallen alweer in de huidige teelt zitten en ook de later gestarte reguliere telers komen deze schadelijke mijt al vaker tegen dan ze lief is. Een alternatieve keuze voor Oberon is zeer beperkt en biologische oplossingen vormen nog geen afdoende antwoord, ook al wordt er volop gezocht naar een geintegreerde oplossing.

Het lek hebben we dus nog niet boven. Waakzaamheid, en gerichte scouting is daarom van groot belang, zeker nu de warme zomerperiode voor de deur staat. Schoon eindigen is van groot belang voor belichte telers om na de teeltwisseling niet meteen te starten met een aantasting in de volgende teelt of het risico te lopen dat naburige onbelichte telers als gevolg van de teeltwisseling besmet raken.

Zorg daarom dat u op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen door u te laten informeren door uw adviseur of specialist om tomatengalmijt beheersbaar te houden.

Bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: