Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Nederlandse teelttechniek verhoogt tomatenoogst

Op de boerenmarkt zijn tomaten van kleiner formaat (cherrytomaten) altijd een online rage geweest. Consumenten houden van de zuur-zoete smaak en er zijn vele familiebedrijven rijk geworden door ze te telen. In de modelregio voor moderne landbouw aan de oever van de Gele Zee is er een 'slimme groentenfabriek'. Deze 'groene Sillicon Valley' in Qingdao in de provincie Shandong produceert ook deze kleine tomaten en gebruikt geavanceerde technieken om ze te telen. De tomatenplanten kunnen tot 20 meter hoog worden en een hectare produceert wel 2667 kilo tomaten.

"Van het bouwen van kassen tot het telen van de planten zijn alle gebruikte technieken oorspronkelijk uit Nederland. We hebben ze maar een klein beetje verbeterd en aangepast aan de realiteit in Qingdao," legt hoofdbeheerder Tang Mingtao uit. "De belangrijkste reden waarom we een 'slimme groentenfabriek' worden genoemd is omdat onze technologie volledig geautomatiseerd is. Daarnaast zijn de methoden die we gebruiken om fysieke schade aan onze planten te voorkomen en te voorkomen dat organismen ze volkomen vernietigen in overeenstemming met de wet, wat de veiligheid en gezondheid van onze groenten garandeert."


Publicatiedatum: