Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studenten ontwerpen teeltmachines

Een groep studenten werktuigbouwkunde van Rice University hebben een manier gevonden om groenten te verbouwen zonder een groot stuk land nodig te hebben. Het Senior Capstone Design is bedacht door de studenten Jared Broadman, George Dawson, Sanjiv Gopalkrishnan en Dominique Schaefer Pipps. Ze noemen hun groep "Lettuce Turnip the Beet" (LTTB). Het belangrijkste doel van team LTTB was om een jaar lang een salade per week te produceren. Dit wilden ze bereiken met een machine die groenten verbouwt.

Het team werkt sinds augustus aan het project en heeft twee varianten ontworpen. Bij beide manieren wordt hydrocultuur toegepast. Het eerste prototype wordt gebruikt in een afgesloten gebied in de buitenlucht. De machine bestaat uit een driehoekig frame, drie ronde teeltbuizen en twee pompen. Het tweede prototype wordt binnen gebruikt. De machine bevat zes vierkante teeltbuizen en een pomp.

Golpalkrishnan: "We gebruiken een Platinum P900 LED om de planten vanaf de bovenkant van het apparaat te voeden. Twee kleinere fluorescerende lichten voeden de onderste planten. Het apparaat verbruikt dezelfde hoeveelheid stroom als een magnetron. We hebben het eerste prototype in november 2016 gemaakt en het tweede prototype in februari 2017."

Tomaten worden op dit moment geteeld in het prototype dat buiten gebruikt moet worden, omdat bestuivers daar makkelijker de planten kunnen bereiken. Het LTTB team ontdekte dat groene bladgroenten beter binnen geteeld kunnen worden, omdat daar geen bestuiving voor nodig is. Het prototype voor binnenteelt verbouwt sla, kool, snijbiet en spinazie. 

bron: chron.com
Publicatiedatum: