Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Productieseizoen 2016-2017 eindigt somber voor Hainan chilipeper

"Wereldwijd lijkt het productieseizoen 2016-2017 van chilipeper al in april te zijn geƫindigd vanwege de slechte markt. 80% van de chilitelers in Hainan hebben nu grote verliezen omdat de omzet de kosten niet dekt. De hoogste prijs voor chilipeper uit Hainan tussen december 2016 en januari 2017 was 1,8 yuan/500g. Daarna daalde het tot 1 yuan/500g. Na de lente bleef de prijs dalen tot 0,7 yuan/500g. In vergelijking met 2015-2016 is de marktprijs 100% gedaald," zegt Liu Tong van Hainan Hefeng Century Agricultural Development Co.


Medewerkers inspecteren chilipepers


De 2017 Hainan Winter Groente Demonstratie bij Hainan Hefeng Century Agricultural Development Co

"De belangrijkste reden voor de slechte chilipepermarkt in Hainan is het grotere productievolume en de stijging van de productkwaliteit. Alhoewel het internationale chilipeperareaal vorig jaar nauwelijks is veranderd hebben de relatief hoge temperaturen geresulteerd in een grote oogst in de noordelijke productiegebieden en dit zijn de belangrijkste leveranciers van Hainan chilipeper. Verder heeft de regering de telers ondersteund met bijvoorbeeld subsidies om winterkassen te bouwen. Dit garandeert het productievolume en de kwaliteit van de noordelijke chilipepers."


Chilipeperkassen


Kasinspectie door sectordeskundigen en marktleiders

"Wij zijn gevestigd in Changjiang, Hainan, en hebben 70 hectare kassen, waarvan 40 hectare ons eigendom is en 30 hectare van de telers. We telen twee rassen; groene en Gansu pepers, die via traditionele kanalen worden verkocht onder het merk 'Pepper King'. Behalve directe verkoop aan distributeurs en supermarkten in Zhengzhou en Xi'an leveren we ook indirect aan de Shanghai markt via de Shanghai Vegetable Group en het Shanghai Municipal Committee. Als het bedrijf met het grootste areaal in Hainan zullen we in de toekomst onze productkwaliteit en -diversiteit verbeteren door steeds nieuwe technologieƫn en nieuwe rassen te introduceren om een sterke positie op de markt te behouden."

Mr. Liu Tong
Hainan Hefeng Century Agricultural Development Co., Ltd.
http://www.0898hf.com/
Telefoon: +86 155 0179 7330
Email: liutong1026@163.com
Publicatiedatum: