Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filmsterren Brownies&downieS plukken tomaten bij It Wiid

Maandag 8 mei kwamen Wies en Anne-Marijke van Brownies&downieS Alkmaar naar Friesland. Achtervolgd door een cameraploeg werden er tomaten geplukt in kwekerij It Wiid, het distributiecentrum van Smeding bewonderd en flammkuchen gebakken. Zo brengt Brownies&downieS de reis van teler tot bord in beeld.

Bij Brownies&downieS werken bijzondere mensen. Ze hebben een verstandelijke beperking en daardoor een afstand tot de arbeidsmarkt. De 42 zaken van Brownies&downieS vind je door heel Nederland. Zij werken allemaal met verse groenten en fruit van Smeding. Brownies&downieS reist met een cameraploeg af naar de leveranciers achter de producten die ze serveren. De reis van teler tot bord wordt in video weergegeven.



De opnames gingen van start in kwekerij It Wiid in Wier. Hier worden op een duurzame manier tomaten geteeld voor Smeding. Wies en Anne-Marijke werden omgetoverd tot echte tomatentelers. Uitgedost in een werkoutfit en met een haarnetje gingen ze aan de slag. Eerst de tomaten beoordelen op kwaliteit, vervolgens plukken en daarna verpakken. In no time hadden ze genoeg geplukt om flammkuchen te kunnen bereiden en vertrok het duo naar Smeding.

Eenmaal bij Smeding aangekomen werden de witte jassen en haarnetjes ingeruild voor dikke warme jassen. Betoverd door de grootte en drukte van het distributiecentrum liepen Wies en Anne-Marijke rond. Na de rondleiding en een lunch ging het duo de vers geplukte tomaatjes verwerken in flammkuchen. Die werden daarna smakelijk opgegeten.

Na de opnames werden de kanjers uitgezwaaid en vertrokken ze weer naar de Brownies&downieS vestiging in Alkmaar. Het was een leerzame, speciale en vooral vrolijke dag. De video wordt binnenkort uitgebracht.

Voor meer informatie:
Smeding Groenten en Fruit
De Opfaart 1
9076 PG Sint Annaparochie
0518-409940
info@smeding.nl
www.smeding.nl
Publicatiedatum: