Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse teeltwissel in beeld

Voor sommige Mexicaanse telers in het glastuinbouwgebied Agropark in Queretaro is er weer een eind aan het seizoen gekomen. Terwijl hun collega's in Canada en de VS nog steeds volop met de productie bezig zijn, zitten de Mexicaanse telers midden in de teeltwissel ter voorbereiding van het volgende seizoen.



Saul Hernandez Baez, algemeen directeur van de telersvereniging van het Agropark, heeft op zijn LinkedIn-pagina wat foto's gepubliceerd van de werkzaamheden in de Mexicaanse kassen. Deze laten zien hoe de oude gewassen worden vermalen en voor compostering worden voorbereid.



In Nederland, de VS en Canada worden veel van deze werkzaamheden door zware machines uitgevoerd. In Mexico gebeurt een groot deel nog altijd met de hand. Toch zijn bepaalde Mexicaanse telers begonnen grote versnipperaars te gebruiken om het gewas tot basismateriaal voor de compostering te verwerken. Later zal de compost worden gebruikt om landbouwgrond te bemesten.




Publicatiedatum: