Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Video: kassen op het eiland Réunion worden gemoderniseerd

Behalve om haar prachtige landschap en de groene heuvelachtige natuur staat het eiland Réunion bekend om haar kleine tuinbouwsector die het eiland met de eigen voedselvoorziening helpt. Het eiland is gelegen in de Indische Oceaan op ongeveer 675 km ten oosten van Madagaskar. Door de heuvels en bergen is er weinig akkerland beschikbaar. De teelt wordt verricht in kleine structuren waarin er alles wordt gedaan om een maximale productie per vierkante meter te behalen.



Het installeren van efficiënte teeltsystemen is een van de manieren waarop de telers hun productie proberen te verhogen. Door de ligging van de kassen op hellingen veroorzaakt het afvoerwater van hun hydrocultuur substraten vaak natte en vochtige omstandigheden met ziekten en oogstverlies als gevolg. Daarom installeren de telers nu hydrocultuurspreidings- en gootsystemen van Hydroponic Systems om de opvang van hun afvoerwater te optimaliseren.

Lokale teeltadviseur Jean-Marc Hoarau van JM Horti Consulting vertelt dat er sinds vorig jaar zo'n 1.5 hectare van deze systemen is geïnstalleerd bij in totaal 10 telers. "Telers van tomaten, paprika's, komkommers en meloenen plaatsen nu kokossubstraatplaten op deze goten. We hebben gezien dat dit de plaagdruk in hun kassen vermindert. Irrigatiewater wordt beter opgevangen, de kassen blijven schoon en netjes, droog, minder vochtig en de gewassen zijn minder vatbaar voor een ziekte zoals botrytis."

Een ander groot voordeel van het gootsysteem van Hydroponic Systems is het installatiegemak. Het systeem kan gemakkelijk worden vervoerd, zelfs naar een verre locatie als Réunion en er zijn geen zware machines nodig voor de installatie. Om te laten zien hoe gemakkelijk de installatie is, maakte Hoarau een video van de installatie in de kas van Steven Merlo, een tomatenteler in Mont Vert les Bas aan de zuidkant van het eiland.

Publicatiedatum: