Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Grote verliezen voor marihuanaproducenten in Minnesota"

De twee legale medische marihuanaproducenten in Minnesota hebben in twee jaar samen 11 miljoen dollar verlies geleden op hun omzet volgens door The Associated Press verkregen financiële gegevens. Deze aanhoudende verliezen wijzen op systemische problemen met het staatsprogramma ondanks een recente uitbreiding waardoor duizenden patiënten de medicatie ook kunnen kopen.

Minnesota Medical Solutions verloor meer dan $3 miljoen in 2015 en $1,2 miljoen in 2016. Voor LeafLine Labs was dit respectievelijk $2,2 miljoen en $4,7 miljoen.
Leafline's CEO Andrew Bachman zei dat hun patiënten zich geen zorgen hoeven te maken over de prestaties van het bedrijf en dat de financiën in lijn liggen met de plannen. Hij schreef het grote verlies in 2016 toe aan een snelle uitbreiding, inclusief het openen van drie hulpposten en het inhuren van het nodige personeel.

Directeur van Minnesota Medical Solutions Kyle Kingsley beschreef de afnemende verliezen van zijn bedrijf als positief en zei dat hij in 2017 dacht 'break-even' te draaien naarmate het bedrijf maatregelen neemt om kosten te verminderen. Volgens hem is de sleutel het vergroten van het bewustzijn bij artsen en potentiële patiënten dat medische marihuana een optie is. Maar de verliezen zijn een bijkomende reden voor bezorgdheid over het medische marihuanaprogramma van Minnesota.

Publicatiedatum: