Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jos Ceulemans:

"Concurrentie haalt het beste in iedereen naar boven"

Jos Ceulemans teelt al sinds 1969 kropsla in Sint-Katelijne-Waver. Samen met zijn zoon Paul streeft hij er naar continu te innoveren en verbeteren. Met hun focus op versheid zijn ze uitgegroeid tot het grootste kassla bedrijf van Europa.



Inspelen op marktvraag
"Door de jaren heen hebben we het bedrijf stap voor stap uitgebreid van 0,5 hectare bij de start naar de huidige 15 hectare. De marktvraag heeft hierbij altijd voorop gestaan en onze vele afnemers moeten steeds op ons kunnen rekenen. Ook als er bijvoorbeeld een dringende bestelling is met afwijkende verpakkingen voor de export. Zo wordt tevens de binnenlandse markt ontlast. We willen ons onderscheiden met versheid en flexibiliteit. Daarvoor heb je oogstzekere rassen nodig met goede resistenties. Rijk Zwaan biedt daarvoor al jaren de beste opties.



Onder praktijkomstandigheden doen we regelmatig proeven met nieuwe rassen. We schakelen niet zomaar over op een nieuw ras. We willen er echt zeker van zijn dat er sprake is van progressie. Daarom testen we alle nieuwkomers zelf onder praktijkomstandigheden."


 
Innovatie
"Ook in teelttechniek en automatisering blijven we zoeken naar verbetering. In 2016 hebben we geïnvesteerd in een belichte gotenteelt waardoor we minder gewasbeschermingsmiddelen gebruiken. Bovendien zorgt het mobiele systeem voor een efficiënter gebruik van het teeltoppervlak. De eerste ervaringen met kluitsla zijn positief, maar er valt nog veel te leren. Bijvoorbeeld over de invloed van het type belichting en wat de ideale kropvorm is om sla mechanisch te kunnen oogsten."
 


Strenge eisen
"Bij dat leren is transparantie belangrijk en daarom wisselen we regelmatig kennis uit in een groepje Belgische hydro telers. We maken dan ook dankbaar gebruik van de kennis van de teeltadviseurs van Rijk Zwaan, die op veel verschillende plekken komen en daardoor waardevolle kennis hebben. Om aan de steeds strengere eisen van de afnemers te voldoen, moeten we blijven verbeteren. Concurrentie zorgt er zo voor om het beste in iedereen naar boven te halen en dus de kwaliteit van het product naar een hoger niveau te tillen."

Bekijk hier de RZ-rassen die geschikt zijn voor de hydroteelt.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Belgium
Westkaai 8
2170 MERKSEM
België
T +32 (0)3 647 06 07
info@rijkzwaan.be
www.rijkzwaan.be
Publicatiedatum: