Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Han van den Wijngaart:

“Verstevigde tomatenhaken blijven hele seizoen in vorm”

Tholen - Ingesnoerde tomatenhaken. Met de hoge plantbelasting van deze weken komt het regelmatig voor. "Eigenlijk ook niet vreemd", vindt Han van den Wijngaart van Tomatenhakenwikkelbedrijf van den Wijngaart. "De plantbelasting is de afgelopen decennia alleen maar hoger geworden, maar aan de vorm van de tomatenhaken is niet gedaan." Daar heeft hij nu verandering in gebracht. De nieuwe vorm van de tomatenhaken voorkomt inwikkelen of insnoeren.



Twee jaar geleden nam Han van den Wijngaart van Tomatenhakenwikkelbedrijf van den Wijngaart zijn tomatenhaken eens goed onder de loep. Aanleiding was het gebruik van het biologisch afbreekbare Elite Bio Twine van Lankhorst Yarns. "Dat is net iets stroever dan conventioneel touw en liep net iets anders door de wikkelmachines. Daarom hadden we een stevigere tomatenhaak nodig", vertelt hij. Door de vorm van de tomatenhaak iets te veranderen, werd-ie meteen een stuk steviger. En volgens Han kan dat ook het verschil maken als je normaal touw gebruikt. Daarom zijn dit jaar alle haken in de vernieuwde vorm uitgevoerd.



Plantbelasting omhoog
"Pas gedurende het seizoen wordt het belang van kwaliteit duidelijk. En juist in deze tijd, met een hoge plantbelasting, maakt de nieuwe vorm het verschil", laat Han zien. "De planten zijn nu topzwaar en je ziet dat minder stevige haken ingesnoerd raken. Ze zakken iets in elkaar, het touw raakt verstrengeld en het afwikkelen en zakken gaat veel moeilijker. Het kost niet alleen veel meer tijd, maar levert ook meer stress op voor de plant. Dat blijft de rest van het seizoen terugkomen. Dat willen we voorkomen."

Wie een test wil uitvoeren met de verstevigde tomatenhaken, nu of in een volgend seizoen, kan terecht bij een van de dealers.

Voor meer informatie:
Tomatenhakenwikkelbedrijf van den Wijngaart B.V.
Han van den Wijngaart
 St. Jacobsstraat 8
4855 AL Galder
Tel: 076 - 561 16 00
Fax: 076 - 564 97 88
E-mail: info@hogedraadhaak.nl
Web: www.hogedraadhaak.nl