Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bayer introduceert ForwardFarm in Nederland

Nieuw partnership helpt ontwikkeling duurzame teelt

Bayer ForwardFarming, een initiatief dat wereldwijd samenwerkt met onafhankelijke telers om duurzame teelt te bevorderen, heeft officieel zijn eerste partnership in Nederland aangekondigd. Het Groene Hart, gelegen in Abbenes, Noord-Holland is een onafhankelijk teeltbedrijf dat samen gaat werken met Bayer en andere partners om innovatieve teelt toepassingen uit te voeren.

Het bedrijf wordt gerund door Jasper Roubos en produceert o.a. aardappelen en uien op 85 hectare vruchtbaar polderland. Digitale teelttechnieken, zoals pleksgewijs en zeer precies spuiten door middel van GPS, veiligheidsprocedures en methodes om de biodiversiteit te verbeteren, worden allemaal gebruikt in het bedrijf. Deze elementen maken een holistische aanpak van duurzame teelt in het bedrijf van Roubos mogelijk.

"Ik besloot deel te nemen aan het Bayer ForwardFarming programma, omdat ik wou laten zien dat economisch succes en een innovatieve en milieuvriendelijke aanpak goed samen gaan," zegt Jasper Roubous. "Ik heb vaak productieve gesprekken met partners, mensen uit de gemeenschap en andere telers die langskomen en hierdoor kan ik nieuwe ideeën opdoen die de duurzaamheid van het bedrijf nog meer verbeteren." 


Liam Condon, lid van de raad van het bestuur van Bayer AG en hoofd van de Crop Science Division, spreekt over duurzame teelt tijdens de officiële opening van de Bayer ForwardFarm Het Groene Hart in Nederland.

Met het ForwardFarming network geeft Bayer de mogelijkheid voor een open dialoog en samenwerking door middel van geïntegreerde gewasbescherming en proactieve partnerships.

"We hebben dynamische discussies en debatten met de verschillende investeerders over nieuwe innovaties en kansen voor bedrijven, zowel lokaal als wereldwijd," zegt Damien Viollet, hoofd van de Benelux Crop Science afdeling van Bayer. "Het Groene Hart dient als rolmodel voor andere bedrijven in het gebied en in de wereld."

"We zijn erg trots op alles dat we al bereikt hebben bij Het Groene Hart en we blijven de vooruitgang in duurzaamheid op dit bedrijf steunen," zegt Liam Condon, lid van de raad van het bestuur van Bayer AG en hoofd van de Crop Science afdeling. Het Groene Hart is het vijfde rolmodel in Bayer's ForwardFarming network en deze zal nog uitgebreid worden in Europa, Latijns-Amerika en Noord-Amerika.

Nederland: belangrijke speler in wereldwijde teelt
Nederland is 's werelds een na grootste exporteur van landbouwproducten na de Verenigde Staten en is daarom een ideale plek om duurzame gebruiken te testen die passen bij het huidige voedingssysteem zodat het kan voldoen aan de groeiende vraag naar producten.

Deze week werd het Global Forum for Innovation in Agriculture in Utrecht gehouden. Dit evenement, dat ook de officiële start van Het Groene Hart als Bayer ForwardFarm betekende, was de perfecte manier om een week van discussies over duurzame praktijken met nieuwe innovaties en inzichten af te sluiten.

Voor meer informatie:
www.forwardfarming.com
Publicatiedatum: