Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ministerbezoek bij Landgard-productiebedrijf 'Neurather Gärtner'

Het uiterst moderne 'Neurather Gärtner' in Grevenbroich bood de juiste omgeving voor een bijeenkomst over de onderwerpen innovatie en structuurverandering in Nordrhein-Westfalen.

Met Svenja Schulze, minister van Innovatie, Wetenschap en Onderzoek, Garrelt Duin, minister van Economie, Energie, Industrie, Middenstand en Handarbeid evenals Michael Groschek, minister van Bouwen, Wonen, Stedelijke ontwikkeling en Verkeer, brachten tegelijkertijd drie leden van de regering van Nordrhein-Westfalen een bezoek aan het bedrijf.

Het bedrijf met een kasoppervlak van 16 hectare heeft zich gespecialiseerd op de tomatenteelt. De aanleiding van het ministersbezoek was een bijeenkomst van de 'Innovationsregion Rheinisches Revier' (IRR) bij Neurather Gärtner.


van links naar rechts: Wilhelm Baum, aandeelhouder van Neurather Gärtner, Svenja Schulze, minister van Innovatie, Wetenschap en Onderzoek, Garrelt Duin, minister van Economie, Energie, Industrie, Middenstand en Handarbeid, Michael Groschek, minister van Bouwen, Wonen, Stedelijke ontwikkeling en Verkeer, Carsten Knodt, aandeelhouder van Neurather Gärtner en Labinot Elshani, directeur van 'Landgard Vermarktungsgesellschaft mbH & Co. KG' voor groenten & fruit.

Labinot Elshani, directeur van 'Landgard Vermarktungsgesellschaft mbH & Co. KG' voor groenten & fruit, evenals Carsten Knodt en Wilhelm Baum, aandeelhouders van Neurather Gärtner, maakten tijdens de bijeenkomst gebruik van de gelegenheid om de ministers een kijkje te geven in het bedrijf. Daarbij mocht natuurlijk ook een proeverij van de lekkere, smaakvolle tomaten niet ontbreken. "We zijn blij dat we de ministers en de vertegenwoordigers van de IRR als gasten mogen verwelkomen. Innovatie is ook voor Landgard en Neurather Gärtner een belangrijk en permanent onderwerp", aldus Labinot Elshani.

Bij de tomatenproductie van het bedrijf worden de nieuwste teeltmethodes toegepast. Daarnaast wordt er grote waarde gehecht aan een duurzame productie. De klimaatomstandigheden in de kassen worden bijvoorbeeld met de modernste computertechnologie aangepast aan de behoeftes van de tomaten. Bovendien worden de kassen verwarmd met de afvalwarmte van een tegenovergelegen krachtcentrale.
Publicatiedatum: