Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse consument raakt steeds meer gewend aan groene asperges

Poolse consumenten zijn steeds vaker bereid groene asperges te eten, meldt de Poolse Vereniging van Aspergeproducenten. 

Polen produceert ongeveer 6.000 ton asperges waarvan zo'n 4.000 ton geƫxporteerd wordt. Het land importeert echter ook steeds grotere volumes asperges met Duitsland en Spanje als grootste leveranciers.

Marian Jakobsze van de Poolse Vereniging van Aspergeproducenten legt uit dat ondanks het feit dat de Poolse consument een voorkeur voor witte asperges heeft, de consumptie van groene asperges stijgt. Een paar jaar geleden bedroeg het aandeel groene asperges op de binnenlandse markt nog 10% maar nu ligt dit percentage al op 12% tot 20%, vertelt Jacobsze. 

"Consumenten kiezen steeds vaker voor groene asperges. Niet zozeer vanwege de smaak maar vooral vanwege het gemak omdat de groente niet hoeft te worden geschild en een kortere bereidingstijd heeft.

Hoewel het aspergeseizoen een vroege start had, is de productie stil komen te liggen als gevolg van de vorst, die met name in de categorie groene asperges tot verliezen heeft geleid. "We wachten nu op wat zachter weer, zodat de productie weer op het normale niveau komt," aldus Jakobsze.

Publicatiedatum: