Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Innovatief dakontwerp met supertransparante ETFE

De Duitse bedrijven Rabensteiner, Franz Schumann en Novavert hebben onlangs samengewerkt op de installatie van een opmerkelijke schuif dakkas in Baden-Württemberg. De kassenbouwer, scherminstallateur en schermsysteemfabrikant werkten aan een innovatief ontwerp met gebruik van het superieure ETFE-materiaal.

Hierdoor kunnen de klanten van het Duitse tuincentrum Blumen Beier in Mannheim op elk moment van het jaar buitenplanten komen kopen. Door de installatie van de innovatieve schuif dakkas van 3000 m2 worden planten, werknemers en klanten jaarrond beschermd tegen donkere, koude en natte weersomstandigheden.



Blumen Beier vroeg de Duitse gebruiksklare kassenbouwer Rabensteiner een kas met schuifdak te ontwerpen voor hun buitenplantenruimte. Samen met Novavert en installateur Franz Schumann GmbH werd een speciaal systeem ontworpen waarbij de unieke, supertransparante HS Maxilux ETFE folie in het HS2 daksysteem kon worden gebruikt. Belangrijke voordelen van dit materiaal zijn de hoge transmissie van zichtbaar licht en UV en de brandvertragende eigenschappen 



Karl Bärlin van Rabensteiner legde uit dat het gebruik van de ETFE folie uniek is bij een schuifdaksysteem. "De eigenaar heeft voor dit materiaal gekozen om de extreem lange levensduur en helderheid. Hoewel de folie veel duurder is dan gewone plastic folie en zelfs duurder dan glas, gaat het wel minimaal 10 tot 15 jaar mee. De teler hoeft het materiaal het komende decennium niet te vervangen."

Het project van 3000 m2 is aan beide uiteinden met 4 meter glas versterkt om sterke winden te kunnen weerstaan. Volgens Novavert's Niclas Heescher houdt het speciale ontwerp in dat de panelen gedeeltelijk onder elke I-balk ingetrokken kunnen worden.



"We hebben 32 mm trek-duwbuizen gebruikt die dwars door de I-balken lopen. Daarnaast hebben we ook een speciaal profiel ontworpen voor het draadbed en om de kabels goed door de voorgeboorde profielen te leiden."



Dankzij het nieuwe, transparante schuifdaksysteem is de buitenplantenverkoopruimte bij Blumen Beier nu comfortabeler voor planten, klanten en medewerkers. Op koude, natte en winderige dagen kan het dak worden gesloten en kunnen de werknemers hun werk in een comfortabele omgeving voortzetten. De planten zijn in betere staat en de klant lekker comfortabel, waardoor de verkoop beter is.

Voor meer informatie:
Novavert GmbH & Co.KG
Niclas Heescher
Hansaring 146
48268 Greven
Germany
Telefoon: +49 2571 588890
Telefax : +49 2571 5888929
www.novavert.com
niclas@novavert.com

Rabensteiner GmbH

Dipl.-Ing. (FH) Karl Bärlin
Gottlob-Bauknecht-Straße 10
D - 73614 Schorndorf
Tel. +49 7181 608 255
karl.baerlin@rabensteiner.eu.
www.rabensteiner.eu
Publicatiedatum: