Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatoworld aan tafel met Greenpeace

Greenpeace' campagneleider van duurzame landbouw en gentech, Herman van Bekkem, was vrijdag 21 april te gast bij Tomatoworld in Honselersdijk. Tomatoworld manager Miranda van den Ende, Francien van Epen en Ben Driessen (Koppert Biological Systems), René van Paasen (Greenco), Guus Meis en Jacco Vooijs (LTO Noord Glaskracht), teler Rob van den Ende en Herman van Bekkem gingen een open dialoog aan over geïntegreerde gewasbescherming, milieukeur en waterkwaliteit.



Greenpeace en Tomatoworld staan beiden voor het maatschappelijk belang. Greenpeace Nederland heeft 5 speerpunten, waaronder duurzame landbouw. Miranda van den Ende wilde graag om tafel met Greenpeace: "We hebben allebei hetzelfde doel, een gezonde en leefbare planeet voor alle mensen op aarde. Maar soms lijkt het alsof we lijnrecht tegenover elkaar staan."



Aan tafel
Aanleiding voor de open dialoog was een ongenuanceerde post op social media. Educatie- en informatiecentrum Tomatoworld haakte hierop in door Greenpeace inzicht te geven in de huidige duurzame ontwikkelingen in de Nederlandse glastuinbouwsector. De experts aan tafel gaven input over biologische gewasbescherming en waterkwaliteit.

Miranda van den Ende heeft een positief gevoel over de dialoog: "Ondanks tegengestelde standpunten zijn er zeker ook genoeg gezamenlijke belangen om mee aan de slag te gaan."
Publicatiedatum: