Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Schreurs & Sons Australie

Historisch selderijbedrijf verhuist door stadsuitbreiding naar platteland

Na ruim vijftig jaar selderij geteeld te hebben in de buitenwijken van Melbourne, gaat Schreurs & Sons, één van de grootste groentenproducenten van Australie, zijn productie verplaatsten. 

Het bedrijf teelt jaarlijks 20.000 ton selderij maar produceert ook prei, spinazie, rucola en peulen op zes locaties in het zuidoosten van de stad.

De derde generatie eigenaren wordt nu echter gedwongen de teelt elders uit te breiden, waar er meer ruimte is. "We gaan verplaatsten vanwege de stadsuitbreiding. Het allemaal te druk geworden en de omgeving leent zich steeds minder goed voor de tuinbouw," legt mede-eigenaar Adam Schreurs uit.

Het is een ongebruikelijke situatie omdat de eigen familieleden van de teler de grond nu verkopen voor woningbouw. Terwijl Adam en zijn neven een groententeeltbedrijf runnen, profiteren de oudere generaties van de hoge grondprijzen sinds dat het gebied aangewezen is voor stadsuitbreiding. 

Het nieuwe bedrijf telt 358 hectare en ligt in Middle Tarwin, zo'n 160 kilometer ten zuidoosten van Melbourne. Nadat er vorig jaar succesvol getest is, wordt de voormalige melkveehouderij omgebouwd tot tuinbouwbedrijf. Adam is overtuigd dat de verhuizing naar de nieuwe locatie een slimme zet is. Er zijn slechts een paar groentetelers in het gebied en de bodem, klimaat en beschikbaarheid van water zijn er prima. 


Kijk op abc.net.au om verder te lezen en voor foto's van het historische bedrijf.




Publicatiedatum: