Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Substraatteelt blauwe bessentelers populair

De consumptie en productie van blauwe bessen is de laatste jaren gestaag gegroeid. Kassen en vooral tunnels worden gebruikt om het seizoen te verlengen. Blauwe bessen worden traditioneel in de volle grond geteeld en voor deze teelt moet de bodem geschikt zijn om voldoende vocht vast kunnen houden. Voor een optimale productie van blauwe bessen is een grote mate van controle nodig, een gebalanceerde lucht/water ratio in de bodem en goede micro irrigatie en bemesting. Al deze elementen kunnen worden bereikt door een substraat en specifiek kokosvezelsubstraat te gebruiken. Om te kunnen voldoen aan de vraag van de blauwe bessen, heeft Pelemix 3B de BlueBerryBlend ontwikkeld.



Eli Shalmon, de Internationale marketing manager van Pelemix: "We zijn dagelijks in meer dan 30 gebieden actief. De laatste 5-6 jaren hebben we de groei in de blauwe bessen en frambozenteelt in veel van deze gebieden van dichtbij gevolgd. De meeste van deze planten werden nog steeds in aarde geteeld, maar steeds meer telers liepen tegen problemen aan en zochten andere mogelijkheden.

"De samenwerking met telers is onderdeel van onze verkoopstrategie. Onze aanwezigheid in de meeste gebieden heeft ervoor gezorgd dat lokale telers ons gevraagd hebben om een kant-en-klare oplossing te bedenken, die professionele en economische voordelen biedt.

"Onze 3B - BlueBerryBlend oplossing van kokosvezel is ontwikkeld door ons Onderzoeks- en Ontwikkelingsteam in nauwe samenwerking met gewasspecialisten en blauwe bessentelers."



Pelemix heeft twee kokosvezel productiefaciliteiten geopend in Sri Lanka en een in India waar speciale apparatuur wordt gebruikt om de 3B serie op grote schaal te produceren om aan de grote vraag te voldoen en toch goede kwaliteit te kunnen leveren.

Het 3B Multi-Drain OT (open top) System voor blauwe bessen is gecreĆ«erd door een perfect volume met een speciaal ontwikkelde kokosvezelsubstraat te mengen. Dit is een innovatieve vorm van de Pelemix OT producten.




Door het gebruik van 3B kunnen telers een grote dichtheid van de groeiende gewassen verwachten, een betere afwatering in de "open top" wat resulteert in betere ontwikkeling van de wortels, een grotere opbrengst per plant, een vroegere oogst, betere kwaliteit fruit en het sneller terugverdienen van hun investeringen. Bovendien is er minder arbeidskracht nodig.

Pelemix biedt ook verschillende alternatieven aan voor blauwe bessen en andere soorten zachtfruit, die bij specifieke maten en vormen van potten passen. De "DuoSlab" - plakken samengeperste kokosvezel passen in verschillende maten potten en bakken voor zowel de blauwe bessen als frambozenteelt.



Ook is substraat van kokosvezel en turf beschikbaar in big bags van 5m3 [BB5 Blueberry mix]. Deze worden geproduceerd en verzonden vanaf Pelemix SL, de substraat fabriek van Pelemix in Spanje. Er zijn verschillende soorten beschikbaar die geschikt zijn voor verschillende klimaten en groeiomstandigheden. 



Pelemix is al vijf jaar aan het plannen wat betreft de zachtfruitsector. Deze planning betreft nieuwe investeringen in productiefaciliteiten om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen en om het "just in time & local stock in hand" concept voor telers te verbeteren.

Het nieuwste terrein van Pelemix in Thailand is de eerste stap van de bovengenoemde planning. Ook zijn ze bezig om hun specialisten op het gebied van groenten- en fruitteelt wereldwijd uit te breiden, zodat deze ten aller tijden en overal ter wereld klanten ondersteuning kunnen bieden.



Voor meer informatie:
Pelemix
info-coco@pelemix.com
www.pelemix.com
Publicatiedatum: