Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nigeria wil eigen productie van tomaten vergroten door importstop

De Nigeriaanse Minister van Industrie, Handel en Investeringen, Okechukwu Enelamah, heeft dinsdag een nieuw beleid voor de tomatenteelt aangekondigd. Het nieuwe beleid, dat in samenwerking met het Ministerie van Landbouw tot stand zal komen, zal ongeveer 60.000 nieuwe banen opleveren.

Het doel van het nieuwe beleid is het vergroten van de binnenlandse productie van tomaten. Bovendien is hierin vastgelegd dat "de import van geconserveerde en verse tomaten stop zal worden gezet, de heffing op tomatenconcentraat met 50% zal worden verhoogd met $1,500 per ton en kan zo de productie van tomaten groeien en diversiteit binnen de sector vergroot worden," zo zegt Enelamah.

De administratie van voormalig president Goodluck Jonathan heeft laten weten dat Nigeria jaarlijks 6 miljoen ton tomaten moet produceren om te kunnen voldoen aan de binnenlandse vraag en ook tomaten te kunnen exporteren. Op dit moment gaat echter ongeveer 40% van de huidige productie (1,8 miljoen ton) na de oogst verloren. Enelamah zegt dat Nigeria jaarlijks gemiddeld 150.000 ton tomatenconcentraat importeert. Deze import heeft een waarde van $170 miljoen en is nodig omdat Nigeria niet voldoende capaciteit heeft om tomatenconcentraat te produceren.
Publicatiedatum: