Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Complementair seizoen aan tomaten reden voor spruitenteelt

Oceanside Pole is dit jaar begonnen met het spruitenteelt. "We produceren al meer dan 75 jaar Roma en trostomaten op dezelfde grond waar we nu spruiten telen," zegt Priya Singh, General Manager van Oceanside Pole. "De spruiten zijn onze eerste productdiversificatie. We hebben hiervoor gekozen omdat ze een complementair seizoen hebben naast onze tomaten en ze groeien tijdens de wintermaanden goed in ons klimaat."



Toegenomen vraag door Pasen
De productie is in de derde week van maart begonnen en de volumes zijn in alle maten goed. Singh: "We zullen dagelijks oogsten en verpakken zodat we aan al onze klanten kunnen leveren totdat we de oogst eind mei afronden." Oceanside Pole verwacht het hele seizoen een stabiele omzet maar ziet een toegenomen vraag in de weken voorafgaand aan Pasen. "Spruiten zijn populair voor Pasen, dus zien we momenteel een toenemende vraag omdat klanten voor de feestdagen voorraad inslaan."

Betere kwaliteit door regen
Zoals de naam al doet vermoeden, produceert het bedrijf in de buurt van Oceanside, net ten noorden van San Diego. "We hadden de afgelopen maanden behoorlijk wat regen en koel weer dat het gewas echter niet heeft benadeeld. Het lijkt er zelfs op dat het de kwaliteit van onze spruiten heeft verbeterd," zegt Singh.

Alhoewel supermarkten in Californië de spruiten als een hoogwaardig, lokaal geteeld product verwelkomen, worden ze ook geleverd aan supermarkten in de rest van de VS en in Canada. "De terugkoppeling van onze klanten is uitstekend. We zorgen er dan ook voor dat de spruiten voldoen aan de standaard die ons Oceanside Pole merk al 75 jaar heeft."


Contact:
Karin Gardner
Oppy
Tel: 206 499 7440
Publicatiedatum: