Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ondernemers in paddenstoelensector richten Mushroom Valley op

Op initiatief van de gemeente Horst aan de Maas hebben regionale ondernemers die actief zijn in de paddenstoelenbranche Stichting Mushroom Valley opgericht. Doel van dit initiatief is de wereldwijd opgebouwde economische positie van de regionale paddenstoelenbranche te behouden en versterken. Om een en ander in gang te trekken en in goede banen te leiden, is Jan Janssen aangesteld als projectmanager van Mushroom Valley.

Van oudsher vervult de regio Horst aan de Maas een spilfunctie als het gaat om de productie en verwerking van paddenstoelen. Vele ontwikkelingen in de paddenstoelensector vonden hun oorsprong in deze omgeving. Ook de periferie rond de sector heeft zich in Horst aan de Maas en omgeving sterk ontwikkeld, denk daarbij aan veredeling, techniek, toeleveranciers, verwerkers, adviseurs en dergelijke. Ook ligt er vanuit het verleden een binding met onderwijs en onderzoek.

Ook vandaag de dag is de sector nog van groot economisch belang voor de regio. Wereldwijde ontwikkelingen rechtvaardigen echter de vraag of deze positie ook in de toekomst gehandhaafd kan blijven. Vanuit deze vraag ontstond de gedachte tot ontwikkeling van een platform rond paddenstoelen onder de werknaam Mushroom Valley, waarbij de in het verleden opgebouwde economische activiteit rond de sector in deze regio behouden blijft en versterkt wordt in de toekomst.

Behoefte aan platform
De gemeente Horst aan de Maas startte een onderzoek naar de mogelijkheden voor de ontwikkeling van dit platform. Vele gesprekken met ondernemers die actief zijn in de paddenstoelenbranche volgden en wezen uit dat ondernemers enthousiast zijn over het op te richten platform. Vanuit de input uit de gesprekken, werd het gedachtengoed van Mushroom Valley doorontwikkeld, zijnde een platform waarbij partijen als ondernemers, kennisinstellingen en overheid samenwerken en dat kan dienen als katalysator voor innovatie en kennisdeling, met als doel het versterken, profileren en positioneren van de paddenstoelenbranche in al zijn facetten.

Doelstellingen
Om het gedachtegoed invulling te geven, zijn er sectorbreed doelstellingen opgesteld voor Mushroom Valley. Deze omvatten onder meer het profileren en positioneren van het platform naar de markt en omgeving, waarbij Mushroom Valley een gesprekspartner is voor lokale, nationale en internationale organisaties. Daarnaast focust Mushroom Valley op samenwerking met onderwijs en het borgen van kennis, het aanjagen en uitvoeren van praktisch onderzoek, het opbouwen van een netwerk van ambassadeurs voor de paddenstoelensector, marktontwikkelingen betreffende de paddenstoel en het opzetten van een database.

Organisatie
Na twee jaar onderzoek en voorbereiding, wordt Stichting Mushroom Valley opgericht en gaat het initiatief - dat al zestien deelnemende bedrijven en drie onderwijsinstellingen telt - daadwerkelijk van start met Jan Hulsen als voorzitter van de stichting. Daarnaast is een Raad van Toezicht – bestaande uit vijf segmentvertegenwoordigers - samengesteld en is Jan Janssen als projectmanager aangesteld. Op het gebied van marketing en communicatie wordt het platform ondersteund door agrarisch marketingbureau Drops. De aankomende periode wordt een eigen website ontwikkeld en zullen de eerste activiteiten in gang worden gezet.

Voor meer informatie:
info@mushroomvalley.nl
www.mushroomvalley.nl
Publicatiedatum: