Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers Queensland hebben hulp nodig om orde op zaken te stellen

Telers, getroffen door de tropische cycloon, hebben de volledige steun van de Australië nodig om weer orde op zaken te stellen omdat de herstelkosten enorm zijn volgens de sectororganen AUSVEG en Growcom.

AUSVEG CEO James Whiteside: "Groeiende bedrijven in de door de storm getroffen gebieden hebben een enorme rekening gepresenteerd gekregen en we vragen de Australiërs om onze telers te steunen terwijl ze deze moeilijke periode doorstaan. Hoewel er prijsverhogingen kunnen zijn als een gevolg van tekorten in de getroffen gebieden hopen we dat alle Australiërs zullen begrijpen dat de telers het leeuwendeel van de schade voor hun rekening nemen. Het is nu belangrijker dan ooit dat Australiërs achter hun telers gaan staan en Australische groenten kopen."
 
Growcom, het sectororgaan dat de de tuinbouw in Queensland vertegenwoordigt, verzamelt informatie van telers om een schatting te maken van de schade om te zorgen dat de regio voldoende overheidssteun krijgt. 
 
"Er liggen belangrijke groeiregio´s in de getroffen gebieden en we weten dat sommige telers enorme verliezen geleden hebben - zowel door directe schade van de storm aan gewassen en de infrastructuur als door lange termijn gevolgen van bodemerosie en andere milieuschade. Growcom zal blijven strijden voor noodhulp, maar daarvoor hebben we betrouwbare gegevens nodig van de schade die telers geleden hebben. We vragen dan ook aan alle betrokken partijen om ons schattingen en informatie te sturen van de schade van tropische cycloon Debbie, waaronder foto´s en video´s. Deze informatie helpt ons te bewerkstelligen dat telers subsidies, leningen of andere hulp kunnen krijgen om de sector er weer bovenop te helpen."


Voor meer informatie:
Publicatiedatum: