Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thermische beveiliging zorgt voor langer behoud van ventilatormotor

Wanneer een ventilator eenmaal in de kas hangt, komt het in contact met diverse dingen van vuiligheid tot een stuk rondvliegend plastic. Deze objecten kunnen ervoor zorgen dat een ventilator geblokkeerd wordt en vastloopt.

Een thermisch contact zorgt ervoor dat de ventilator automatisch uitschakelt wanneer deze oververhit raakt. Na afkoeling schakelt de ventilator weer aan.
Van der Ende Groep levert Airmix, Enfan en Verti-Fan ventilatoren, waarin een thermisch contact inbegrepen zit. In elke ventilator is standaard een thermisch contact meegegoten in de wikkeling. Wanneer aangesloten, zorgt deze ervoor dat de motor bij overspanning en een interne temperatuur van boven 100 graden Celsius afgeschakeld wordt.



In de praktijk blijkt dat dit contact vaak niet aangesloten wordt. Dit kan voor grote problemen zorgen en wordt door Van der Ende Groep dan ook niet aangeraden. In de handleiding staat de aansluiting van het thermisch contact beschreven. Door de ventilator op deze wijze aan te sluiten, wordt de levensduur vergroot.

Let wel op. Dit thermisch contact heeft geen harde reset. Dat betekent dat wanneer de motor is afgekoeld deze weer zal starten. De blokkade dient dan nog wel verwijderd te worden.

Thermische beveiliging
Een 400V 3-fase ventilator dient altijd beveiligd te worden middels een externe thermische beveiliging. In de 3-fase uitvoering is ook een thermisch contact meegegoten welke aangesloten kan worden op een externe beveiliging.

Nadat de ventilator is vastgelopen, ontvangt u een melding. Alleen na een harde reset en tevens verwijdering van de blokkade kan de ventilator weer herstart worden.

Voor meer informatie:
Van der Ende Groep
2676 ZG Maasdijk
T: (0174) 51 50 50
F: (0174) 51 48 48
E: sales@vanderendegroep.nl
www.vanderendegroep.nl
Publicatiedatum: