Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ZON en Teboza introduceren label voor Limburgse Asperges

Telersvereniging ZON en aspergebedrijf Teboza introduceren een nieuw label om Limburgse asperges te promoten. De beste kwaliteit asperges uit de regio worden vanaf dit seizoen in heel Nederland verkocht onder de naam 'Limburgse Asperges'. Michiel Geraedts, commercieel manager van telersvereniging ZON: "Bijna twee derde van alle asperges in Nederland is afkomstig uit Limburg. Door de zandgronden en het microklimaat hebben asperges uit deze regio de beste smaak en de beste kwaliteit. Met het nieuwe label willen dit fantastische product op de kaart zetten."



AA asperges
De naam 'Limburgse Asperges' is alleen bedoeld voor AA kwaliteit asperges uit Limburg. Een logo, speciale dekvellen, inlays en bedrukte vrachtwagens gaan zorgen voor herkenbaarheid. Het label is overigens niet uitsluitend voorbehouden aan asperges van ZON en Teboza, vertegenwoordigers van respectievelijk 800 en 400 hectare aspergevelden. Telers uit de hele provincie kunnen zich bij 'Limburgse asperges' aansluiten.

"Limburg is een kenniscentrum op het gebied van asperges," benadrukt Will Teeuwen van aspergebedrijf Teboza. "De beste telers, afzetorganisaties, zaadveredelaars en plantenleveranciers vind je in deze regio. Zie het als de bakermat van de Nederlandse asperges. We willen Limburg nu definitief als dé aspergeregio op de kaart zetten," besluit Teeuwen.
 
Publicatiedatum: