Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse komkommerteelt: 55.000 ton per jaar

In Duitsland teelt men jaarlijks zo'n 7.000 ton komkommer in de volle grond en 48.000 ton komkommer in kassen. Een totaal dus van 55.000 ton komkommer per jaar. In de volle grond worden deze komkommers op een areaal van zo'n 160 hectare en in de kassen op een areaal van circa 200 hectare geteeld.

In de regio Rheinland oogst men sinds half maart komkommers. Augurken worden vanaf eind juni tot september geoogst. Men teelt de komkommers en augurken hier op meer dan 26 hectare in kassen.

Volgens het 'Rheinische Landwirtschafts-Verband (RLV) hebben komkommers een zeer hoog watergehalte van circa 95% waardoor ze slechts weinig calorieën bevatten. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor diëten en als dorstlesser in de zomer.

Komkommers bevatten veel vitaminen en mineralen zoals bijvoorbeeld vitamines van de groepen B, C en E en de mineralen calcium, zink, ijzer, magnesium, kalium en fosfor. Bij een huid die moe is, helpen komkommermaskers, aangezien ze de huid fris maken met hun hoge gehalte aan vocht.
Publicatiedatum: